Τελευταία Νέα
Διεθνή

Banco Santander: «Βουτιά» -75% στα κέρδη το γ΄ 3μηνο 2019, στα 501 εκατ. ευρώ - Στα 12,5 δισ. ευρώ τα έσοδα

Banco Santander: «Βουτιά» -75% στα κέρδη το γ΄ 3μηνο 2019, στα 501 εκατ. ευρώ - Στα 12,5 δισ. ευρώ τα έσοδα
Τα έσοδα της ισπανικής τράπεζας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +6% στα 12,5 δισ. ευρώ
Σημαντική πτώση κατέγραψαν τα κέρδη της Banco Santander για το τρίτο τρίμηνο του 2019, λόγω χρεώσεων ύψους 1,49 δισ. ευρώ που σχετίζονται με τις δραστηριότητες των επιχειρήσεών της στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίες δέχθηκαν πλήγμα από το Brexit και τις ρυθμιστικές αλλαγές.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της ισπανικής τράπεζας για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2019 υποχώρησαν κατά -75% στα 501 δισ. δολ. με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι τα κέρδη θα υποχωρήσουν περαιτέρω στα 457 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα της Banco Santander για το ίδιο διάστημα κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +6% στα 12,5 δισ. ευρώ, ενώ ο βασικός δείκτης κεφαλαικής επάρκειας Tier 1 παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στο 11,3%.
Για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2019 τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 3,73 δισ. ευρώ, γεγονός που αποτελεί πτώση της τάξεως του -35% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
«Η παγκόσμια κλίμακα και η τοπική ηγεσία μας, σε συνδυασμό με μία περισσότερο ευέλικτη οργάνωση, περέχουν μία μοναδική βάση και σημαντικές ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη», σχολίασε η διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας, Ana Botin, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της ότι «θα πετύχουμε τους μεσοπρόθεσμους στόχους μας, συμπεριλαμβανομένης της επίτευξης απόδοσης ιδίων κεφαλαίων 13% με 15%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης