Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Πιθανό να αποχωρήσουμε από την προανακριτική για τη Novartis

tags :
Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Πιθανό να αποχωρήσουμε από την προανακριτική για τη Novartis
Θα εκτιμήσουμε τη στάση μας, δεν έχει κανένα νόημα να μπλέξουμε σε μια τέτοια διαδικασία είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ
Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΚΚΕ από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis και το ρόλο που διαδραμάτισε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος άφησε ανοιχτό ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος.
«Παρότι υπάρχει μια νομική βασιμότητα στις αιτιάσεις που έγιναν και από τη ΝΔ και από το ΚΙΝΑΛ, υπάρχει μια τεράστια αντίφαση, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα του άρθρου 86, όπου λέει ότι μια επιτροπή της Βουλής, ένα πολιτικό σώμα, αναλαμβάνει και ανακριτικές αρμοδιότητες.
Εμείς στην πρόσφατη αναθεώρηση που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε ζητήσει να απαλειφθεί τελείως αυτό το άρθρο, να καταργηθεί, γιατί δεν θέλαμε η Βουλή να παίζει έναν τέτοιο ρόλο.
Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ απέρριψαν  αυτήν την πρόταση του ΚΚΕ.
Είναι υποκριτικό.
Θέλουν να παίζουν, να οξύνουν την αντιπαράθεση, να οδηγούν σε εκφυλιστικές διαδικασίες.
Είναι ένα πολιτικό όργανο που του λείπει το τεκμήριο της αμεροληψίας, οι κοινοβουλευτικές ομάδες είναι σε γνώση της δικογραφίας, είναι σε γνώση των πρακτικών της επιτροπής.
Άρα το να ζητάς την εξαίρεση κάποιου που έχει πρόσβαση στα υλικά, είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας» υποστήριξε μιλώντας στον Alpha ο κ.Καραθανασόπουλος, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί πραξικοπήματος είπε πως «εμείς δεν μπαίνουμε σε τέτοιους χαρακτηρισμούς, δεν πυροδοτούμε επιπλέον τις καταστάσεις».
«Θα εκτιμήσουμε τη στάση μας.
Αναγκαστικά μένει ανοιχτό αυτό το ζήτημα γιατί για να σας θυμίσω ότι και το 2018, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει την προανακριτική για τη Novartis και τα 10 πολιτικά πρόσωπα, αποχωρήσαμε σχεδόν αμέσως από την επιτροπή, η οποία κατέληξε σε μια καρικατούρα, αφού μέσα σε έναν μήνα έληξε τις εργασίες της.
Δεν έχει κανένα νόημα να μπλέξουμε σε μια τέτοια διαδικασία.
Ακόμα όμως δεν έχουμε πάρει μια τέτοια απόφαση» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης