Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Chartered: Κατά +16% αυξήθηκαν τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο του 2019, στα 1,24 δισ. δολ.

Standard Chartered: Κατά +16% αυξήθηκαν τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο του 2019, στα 1,24 δισ. δολ.
Τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +8,9% στα 2,39 δισ. δολ.
Άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη της Standard Chartered για το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (30/10) η βρετανική τράπεζα, εν μέσω αύξησης των εσόδων.
Ειδικότερα, τα κέρδη της βρετανικής τράπεζας για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2019 ενισχύθηκαν κατά +16% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 1,24 δισ. δολ. έναντι 1,07 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Παράλληλα, τα έσοδα από τόκους σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +8,9% στα 2,39 δισ. δολ. ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τα λειτουργικά έσοδα διαμορφώθηκε στο +6,8% και τα 3,98 δισ. δολ.
Το περιθώριο επιτοκίου για το τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,56% έναντι 1,62% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ τα λειτουργικά έξοδα κατέγραψαν οριακή πτώση στα 2,50 δισ. δολ. έναντι 2,51 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος.
«Υπάρχουν αυξημένες δυσκολίες από τον συνδυασμό των συνεχόμενων γεωπολιτικών εντάσεων και των προσδοκιών για μείωση της βραχυπρόθεσμης παγκόσμιας ανάπτυξης και των επιτοκίων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Standard Chartered, Bill Winters, δήλωσε ότι «η στρατηγική μας τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει σταδιακά μία ισχυρότερη και πιο ανθεκτική επιχείρηση, όπως αποδεικνύεται από αύξηση των υποκείμενων κερδών κατά +16% το τρίτο τρίμηνο».
Ο κ. Winters πρόσθεσε ότι «η συνεχιζόμενη υλοποίηση αυτής της στρατηγικής παραμένει η προτεραιότητά μας, επιτρέποντάς μας να αντιμετωπίσουμε με αυτοπεποίθηση το πιο απαιτητικό εξωτερικό περιβάλλον, όντας αποφασιμένοι να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας προς τους πελάτες μας και την κερδοφορία μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης