Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η βουτιά της Coca Cola, η υποαπόδοση της μετοχής από την αρχή του έτους και τι ακούγεται στην αγορά

tags :
Η βουτιά της Coca Cola, η υποαπόδοση της μετοχής από την αρχή του έτους και τι ακούγεται στην αγορά
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, δεν έχει εντοπιστεί κάποια αρνητική είδηση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την πορεία και θεωρούν την αποτίμηση αρκετά ελκυστική
Εντύπωση προκαλεί η πορεία της μετοχής της Coca Cola HBC στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά και στο Λονδίνο που διαπραγματεύεται.
Η μετοχή υποχωρεί για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια σημειώνουν στελέχη της αγοράς.
Η μετοχή χθες (29/10) έκλεισε στα 27,10 ευρώ με απώλειες 2,10% και υψηλό όγκο συναλλαγών 131 χιλ. τεμάχια.
Η αποτίμηση έχει υποχωρήσει στα 10 δισ. ευρώ και η μετοχή πλέον από την αρχή του έτους έχει μηδενική απόδοση την ώρα που ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 42,4% το ίδιο διάστημα.
Η μετοχή από τον Ιούλιο που έδωσε μέρισμα 0,57 ευρώ και ειδικό μέρισμα 2 ευρώ ανά μετοχή έχει αρχίσει να υποχωρεί με αποτέλεσμα να συμπληρώνει 4 συνεχόμενους πτωτικούς μήνες.
Η αμερικανική Τhe Coca Cola Company στη Νέα Υόρκη πηγαίνει περίφημα και βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, δεν έχει εντοπιστεί κάποια αρνητική είδηση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την πορεία της μετοχής και θεωρούν την αποτίμηση πλέον αρκετά ελκυστική.
Μάλιστα αποκλείουν κατηγορηματικά κάποιες φήμες που ακούγονται και συνδέουν τις πωλήσεις στον τίτλο με προσπάθεια άντλησης ρευστότητας από θεσμικά χαρτοφυλάκια προκειμένου να μπουν στην αύξηση κεφαλαίου της Lamda.
Τεχνικοί αναλυτές σημειώνουν πως η στήριξη εντοπίζεται στα 25 ευρώ και λίγο πιο πάνω στα 26 ευρώ, αλλά αυτά τα επίπεδα τα είχε συναντήσει η μετοχή τον Νοέμβριο του 2018 με την αγορά να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και κάτω από τις 600 μονάδες.
Σημειώνεται πως είχε παρατηρηθεί ένα arbitrage στην τιμή της μετοχής στην Αθήνα έναντι στο Λονδίνο, αλλά με τη χθεσινή πτώση η διαφορά μηδενίστηκε.
Image
Κάποιοι απέδωσαν τη χθεσινή πτώση στη διαφορά αυτή λέγοντας πως συνέφερε να πουλήσουν οι κάτοχοι μετοχών στην Αθήνα και να αγοράσουν στο Λονδίνο.
Η κερδοφορία δείχνει συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
Το 2014 είχε καθαρά κέρδη 294 εκατ. ευρώ, το 2015 280 εκατ. ευρώ, το 2016 343 εκατ. ευρώ, το 2017 426 εκατ. ευρώ και το 2018 447 εκατ. ευρώ.
ImageImage
Στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης τα καθαρά κέρδη παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στα 222,8 εκατ. ευρώ, ενώ η εισηγμένη θα ανακοινώσει αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2019 στις 13 Νοεμβρίου.
Στις 12 Σεπτεμβρίου η IBG λόγω της αδυναμίας της μετοχής είχε δημοσιεύσει έκθεση που σημείωνε ότι η μετοχή διαπραγματευόταν με discount 18% έναντι των εταιρειών εμφιάλωσης.
Τότε ήταν στα 30 ευρώ και έπαιζε με p/e 19,3 φορές τα κέρδη του 2020, ενώ σε όρους EV/EBITDA διαπραγματευόταν με discount 37% έναντι των ομοειδών εταιρειών Coke.
Με εκτιμώμενα κέρδη 527 εκατ. ευρώ για το 2019 η μετοχή παίζει με p/e 19 φορές, ενώ διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα κέρδη του 2020 16,6 φορές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης