Τελευταία Νέα
Διεθνή

Paul Craig Roberts: Η έννοια της δημοκρατίας έχει ευτελιστεί στις ΗΠΑ – Η CIA και η βιομηχανία των fake news

Paul Craig Roberts: Η έννοια της δημοκρατίας έχει ευτελιστεί στις ΗΠΑ – Η CIA και η βιομηχανία των fake news
«Η Εποχή της Τυραννίας έχει κατακτήσει τον Δυτικό Κόσμο», εκτιμά ο Paul Craig Roberts
Για ουσιαστική καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας στις ΗΠΑ κάνει λόγω σε άρθρο του ο οικονομολόγος Paul Craig Roberts, λαμβάνοντας αφορμή από σειρά δικαστικών αποφάσεων αλλά και την υπόθεση των Wikileaks και του Julian Assange.
Όπως αναφέρει: Για περίπου 70 χρόνια η CIA υπονομεύει την ελευθερία των ΜΜΕ. Ξεκίνησε με την επιχείρηση Mockingbird, μια επιχείρηση του Ψυχρού Πολέμου κατά του κομμουνισμού.
Η CIA στρατολόγησε δημοσιογράφους σε ένα δίκτυο προπαγάνδας.
Η CIA πλήρωσε δημοσιογράφους για να γράφουν ψεύτικες ιστορίες ή να δημοσιεύουν ιστορίες που έγραψε η CIA προκειμένου να προωθήσει την ατζέντα της.
Οι φοιτητικές και πολιτιστικές οργανώσεις και τα πνευματικά περιοδικά, όπως η Encounter, υποτασσόταν στο προπαγανδιστικό δίκτυο της CIA.
Χάρη στον Γερμανό δημοσιογράφο Udo Ulfkotte, γνωρίζουμε ότι κάθε ευρωπαίος δημοσιογράφος οποιασδήποτε σημασίας είναι περιουσιακό στοιχείο της CIA.
Το 1977, ο Carl Bernstein από τη φήμη Watergate έγραψε στο Rolling Stone ότι η CIA "έχει κρυφά χρηματοδοτήσει πολλές ξένες υπηρεσίες τύπου, περιοδικά και εφημερίδες - τόσο στην αγγλική όσο και σε άλλη γλώσσα - οι οποίες παρείχαν εξαιρετική κάλυψη για τους εργολάβους της CIA».
Υπήρξαν πολλοί πρόθυμοι να πουλήσουν την ακεραιότητά τους για χρήματα.
Οι λίγοι που δεν υποτάχθηκαν αναγκάστηκαν είτε να εγκαταλείψουν το επάγγελμα είτε τα μεγάλα ΜΜΕ.
Υπό αυτήν την έννοια το Wikileaks αποτέλεσε την καλύτερη ανεξάρτητη μορφή δημοσιογραφίας της εποχής μας.
Η Ουάσιγκτον εδώ και χρόνια κυνηγά τον δημιουργό του Julian Assange.
Τα περισσότερα ΜΜΕ, ακόμη και οι New York Times ή ο Guardian που δημοσίευσαν τις διαρροές από τα Wikileaks, έχουν ενωθεί ούτως ώστε να καταστρέψουν τον Assange, υποστηρίζοντας ότι υπηρετούν την ελευθερία του Τύπου.
Αυτή τη στιγμή ο Assange παραμένει κρατούμενος και περιμένει την έκδοσή του στις ΗΠΑ υπό μία ψευδή κατηγορία.
Καθώς η CIA δεν μπορεί να είναι σίγουρη ότι έχει υποδουλώσει όλους τους ομοσπονδιακούς δικαστές, η Ουάσιγκτον θα ήταν εξαιρετικά ευτυχισμένη αν ο Assange πεθάνει σε μια βρετανική φυλακή, καθώς δεν υπάρχει έγκυρη υπόθεση εναντίον του σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των ΗΠΑ.
Πιθανώς η έλλειψη έγκυρης υπόθεσης δεν έχει σημασία, καθώς το κράτος δικαίου στις ΗΠΑ έχει χαθεί.
Η έλλειψη έγκυρης υπόθεσης εναντίον του Assange είναι ο λόγος που ο διακεκριμένος παραγωγός ντοκιμαντέρ John Pilger περιγράφει τη δίωξη του Assange ως σύγχρονο σταλινισμό.
Εκείνο που προκαλεί έκπληξη στην προσπάθεια καταστροφής του Julian Assange από τη CIA είναι η σιωπή των αμερικανικών νομικών σχολών και των δικηγορικών συλλόγων, η σιωπή των πανεπιστημίων, η απουσία φοιτητικών και εργατικών διαμαρτυριών, η απουσία οποιασδήποτε προστασίας των δικαιωμάτων του Assange από τα δικαστήρια.
Ο έλεγχος της CIA είναι τόσο πλήρης όσο ο έλεγχος του «Μεγάλου Αδελφού» στο δυστοπικό μυθιστόρημα του George Orwell, 1984.
 Και αυτό δεν ενοχλεί τους πολίτες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Σουηδίας και της Ευρώπης.
Μόνο μερικά άτομα προσπαθούν να στηρίξουν Assange και, συνήθως, με τη σειρά τους διαμονοποιούνται.
Όλα δείχνουν ότι η Εποχή της Τυραννίας έχει κατακτήσει τον Δυτικό Κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης