Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση καταθέτει το Facebook κατά της Ισραηλινής Ομάδας NSO για κυβερνοεπίθεση στο WhatsApp

Μήνυση καταθέτει το Facebook κατά της Ισραηλινής Ομάδας NSO για κυβερνοεπίθεση στο WhatsApp
Το χακάρισμα αφορούσε δημοσιογράφους, διπλωμάτες, ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και άλλους
Το Facebook κατέθεσε μήνυση κατά της ισραηλινής εταιρείας επιτήρησης του κυβερνοχώρου, NSO Group, θεωρώντας ότι έχει χακάρει χρήστες της πλατφόρμας του WhatsApp.
Το χακάρισμα αφορούσε δημοσιογράφους, διπλωμάτες, ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και άλλους, δήλωσε το Facebook στην αγωγή που κατέθεσε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σαν Φρανσίσκο.
Το Facebook επιδιώκει να αποκλείσει την πρόσβαση στο NSO ή να προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση σε υπηρεσίες του WhatsApp και ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση.
Το εικαζόμενο χακάρισμα από την NSO προκάλεσε διεθνή ανησυχία όταν δημοσιοποιήθηκε τον Μάιο του 2019.
Την εποχή εκείνη, η WhatsApp -η οποία ανήκει στο Facebook- είπε ότι το πρόβλημα αφορούσε «συγκεκριμένο αριθμό χρηστών», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Το λογισμικό χακαρίσματος τηλεφώνου της NSO έχει εμπλακεί προηγουμένως σε μια σειρά παραβιάσεων προσωπικών δεδομένων σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου ενός εκτεταμένου σκανδάλου κατασκοπείας στον Παναμά και μιας προσπάθειας κατασκοπείας σε έναν υπάλληλο της ομάδας δικαιωμάτων του Λονδίνου Amnesty International.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης