Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΙΑΕΑ: Ο Rafael Grossi συγκέντρωσε τη στήριξη αρκετών χωρών ώστε να γίνει ο νέος γενικός διευθυντής της υπηρεσίας

tags :
ΙΑΕΑ: Ο Rafael Grossi συγκέντρωσε τη στήριξη αρκετών χωρών ώστε να γίνει ο νέος γενικός διευθυντής της υπηρεσίας
ΙΑΕΑ: Ο Αργεντίνος Rafael Grossi συγκέντρωσε τη στήριξη αρκετών χωρών ώστε να γίνει ο νέος γενικός διευθυντής της υπηρεσίας
Ο Αργεντίνος Rafael Grossi συγκέντρωσε τη στήριξη αρκετών χωρών στο συμβούλιο των διοικητών της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ (ΙΑΕΑ) ώστε να γίνει ο νέος επικεφαλής του οργανισμού και να διαδεχθεί τον Y. Amano, που πέθανε τον Ιούλιο του 2019, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
«Με τον Rafael Grossi να συγκεντρώνει ενισχυμένη πλειοψηφία στο συμβούλιο των κυβερνητών, η ΙΑΕΑ κάνει ένα αποφασιστικό βήμα στην εκλογή του γενικού της γραμματέα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο X. Sticke ο Γάλλος πρεσβευτής στην υπηρεσία.
Ο 58χρονος Rafael Grossi είναι πρεσβευτής της Αργεντινής στην ΙΑΕΑ και βετεράνος διπλωμάτης.
Έδωσε μάχη στήθος με στήθος με τον Ρουμάνο C. Feruta, πρώην δεξί χέρι του Amano και υπηρεσιακό γενικό διευθυντή της υπηρεσίας.
Σήμερα όμως ο Αργεντίνος κέρδισε τα δύο τρίτα των ψήφων που απαιτούνται, με 24 χώρες να στηρίζουν εκείνον έναντι 10 τον Φερούτα και μία να απέχει.
Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον Rafael Grossi  ώστε να γίνει ο επόμενος γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ, αφού λάβει την έγκριση κατά πλειοψηφία από το συμβούλιο και από τις χώρες μέλη της υπηρεσίας, δύο διαδικασίες που όμως θεωρούνται τυπικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης