Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με επίκεντρο το Brexit - Στο -0,02% ο DAX στην Φρανκφούρτη

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με επίκεντρο το Brexit - Στο -0,02% ο DAX στην Φρανκφούρτη
O πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κατέγραψε απώλειες 0,16%
Πτωτικά έκλεισαν τις συνεδριάσεις τους σήμερα 29 Οκτωβρίου οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να βρίσκεται στα εταιρικά κέρδη και στις εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Συγκεκριμένα, ο DAX στην Φρανκφούρτη σημείωσε οριακές μεταβολές -0,02% στις 12.939,62 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησε 0,34% στις 7.306,26 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC κατέγραψε κέρδη 0,17% στις 5.740,14 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB του Μιλάνου σημείωσε απώλειες 0,07% στις 22.680,74 μονάδες.
Image
Ο IBEX 35 της Μαδρίτης έκλεισε με υποχώρηση 0,32% στις 9.403 μονάδες.
Τέλος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κατέγραψε απώλειες 0,16% στις 398,37 μονάδες.
Οι παράγοντες της αγοράς ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό τα εταιρικά κέρδη. Η BP ανακοίνωσε μείωση κατά 41% του καθαρού κέρδους του τρίτου τριμήνου λόγω των ασθενέστερων τιμών του πετρελαίου και των επιπτώσεων του καιρού. Οι μετοχές του ενεργειακού κολοσσού κατέληξαν στη συνεδρίαση κατά 3,8% χαμηλότερα.
ε πρόωρες εκλογές τον Δεκέμβριο - με επικρατέστερες ημερομηνίες την 11η ή 12η Δεκεμβρίου αν και δεν έχει κλειδώσει τίποτα ακόμα - οδηγείται η Μεγάλη Βρετανία καθώς οι Εργατικοί διά στόματος του επικεφαλής τους Jeremy Corbyn επιβεβαίωσαν ότι συντάσσονται με την πρόταση για άμεση προσφυγή στις κάλπες καθώς ικανοποιήθηκε η βασική τους προϋπόθεση, δηλαδή να αποτραπεί το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit.
Ωστόσο, ο Corbyn δεν ξεκαθάρισε αν το κόμμα του θα στηρίξει σήμερα Τρίτη 29/10 στη Βουλή των Κοινοτήτων το σχετικό αίτημα του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson για πρόωρες εκλογές, αν και χθες η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε αντίστοιχη πρόταση του Johnson για πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου 2019.
Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (29/10) η Nationwide Building Society, και τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά +0,4% σε σύκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -0,2%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι τιμές κατοικιών θα παραμείνουν αμετάβλητες.
Η μέση τιμή κατοικίας διαμορφώθηκε στις 215.368 στερλίνες, έναντι 215.352 στερλινών τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο επικεφαλής οικονομολόγος της NBS, Robert Gardner, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός στις τιμές κατοικιών παρέμεινε κάτω από το 1% για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά +0,2%, έναντι ετήσιας ανόδου +0,2% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,3%.
Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (29/10) στοιχεία της Στιατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Insee διαμορφώθηκε στις 104 μονάδες, ενώ προηγουμένως είχε καταγράψει σταθερή άνοδο κατά τους τελευταίους εννέα μήνες.
Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης παρέμεινε πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 100 μονάδων.
Οι προσδοκίες των νοικοκυριών αναφορικά με την προσωπική οικονομική τους κατάσταση υποχώρησε τον Οκτώβριο, ενώ αντίθετα ο υποδείκτης που σχετίζεται με την πρόθεση των καταναλωτών να προχωρήσει σε σημαντικές αγορές κατέγραψε οριακή άνοδο.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που αφορά τις προσδοκίες των καταναλωτών για τη δυνατότητα εξοικονόμησης, καταγράφηκε σημαντική πτώση σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης