Διεθνή

Βρυξέλλες: Αναβλήθηκε η ακροαματική διαδικασία για την έκδοση του πρώην ηγέτη της Καταλονίας Carles Puigdemont

Βρυξέλλες: Αναβλήθηκε η ακροαματική διαδικασία για την έκδοση του πρώην ηγέτη της Καταλονίας Carles Puigdemont
Ο Puigdemont ζει αυτοεξόριστος στις Βρυξέλλες
Ο αυτονομιστής πρώην ηγέτης της Καταλονίας Carles Puigdemont δήλωσε πως δικαστήριο των Βρυξελλών ανέβαλε για τις 16 Δεκεμβρίου 2019 την ακροαματική διαδικασία που επρόκειτο να διεξαχθεί για το ένταλμα από την Ισπανία που ζητεί την έκδοσή του.
O Kαταλανός ηγέτης αυτοεξορίστηκε στις Βρυξέλλες μετά το δημοψήφισμα του 2017, όταν και η Καταλονία προσπάθησε να αποκτήσει την ανεξαρτησία της.
Έκτοτε ο ίδιος ζει στην βελγική πρωτεύουσα.
Η Ισπανία, η οποία έχει αποτύχει ως τώρα να εξασφαλίσει την έκδοση του Puigdemont ανανέωσε την προσπάθεια μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αυτόν τον μήνα να καταδικάσει άλλους εννέα αυτονομιστές ηγέτες σε ποινές κάθειρξης έως 13 ετών για τον ρόλο τους στα γεγονότα του 2017.
Η ασκούσα χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Ισπανίας Carmen Calvo δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνησή της δεν κατανοεί πώς το Βέλγιο θα μπορούσε να αποφασίσει να μην παραδώσει τον Puigdemont.
«Όπως το βλέπουμε, δεν είναι πρέπον για ένα δημοκρατικό κράτος να αρνηθεί το αίτημα έκδοσης μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Onda Cero.
«Θα επικαλεστούμε ασφαλώς ασυλία», δήλωσε ο Simon Bekaert, δικηγόρος του Puigdemont.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης