Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ισραήλ: Ο Netanyahu μεταφέρει κεφάλαια από πολιτικές σε στρατιωτικές δαπάνες

tags :
Ισραήλ: Ο Netanyahu μεταφέρει κεφάλαια από πολιτικές σε στρατιωτικές δαπάνες
Στόχος να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε απειλές από το Ιράν
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, σχεδιάζει να μετατοπίσει χρήματα που προορίζονται για πολιτικούς σκοπούς σε στρατιωτικές δαπάνες για να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε απειλές από το Ιράν, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.
Ο Netanyahu δεν διευκρίνισε το ύψος των κεφαλαίων αλλά δήλωσε ότι μετακινήθηκαν «άμεσα».
Στην ομιλία του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε το Ιράν ότι αναζητούσε τα μέσα για να μετατρέψει την Υεμένη σε έδαφος για την εκτόξευση πυραύλων με κατευθυνόμενη ακρίβεια στο Ισραήλ και δήλωσε ότι οι δημοσιονομικές προτεραιότητες πρέπει να αλλάξουν.
«Για να είμαστε ισχυροί στρατιωτικοί, πρέπει να μεταφέρουμε τώρα τα χρήματα από τις πολιτικές περιοχές στις στρατιωτικές περιοχές», υπογράμμισε.
«Μέχρι να περάσει ένας προϋπολογισμός (2020), δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στις δαπάνες. Οι μελλοντικοί προϋπολογισμοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη τη διακίνηση των κεφαλαίων».
Εξακολουθεί επίσης να είναι ασαφές εάν ο Netanyahu ή ο πολιτικός αντίπαλος του Benny Gantz θα σχηματίσουν νέα κυβέρνηση ή εάν θα χρειαστεί νέα προσφυγή στις κάλπες.
Η οικονομία του Ισραήλ βρίσκεται σε φάση συγκράτησης εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας για μήνες και οι αναλυτές πιστεύουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να περικόψει τις δαπάνες για να τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά πιθανότατα οι φόροι θα αυξηθούν.
Η περικοπή των πολιτικών δαπανών θα μπορούσε επίσης να βλάψει την ανάπτυξη, καθώς στο 30% της οικονομικής παραγωγής, το Ισραήλ είναι το προτελευταίο σε τέτοιες δαπάνες από τις χώρες του ΟΟΣΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης