Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» στο εμπόριο - Στο +0,47% και τις 22.974,13 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» στο εμπόριο - Στο +0,47% και τις 22.974,13 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,39% στις 26.786 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρίτη (29/10) οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,47% στις 22.974,13 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Mazda Motor και Kobe Steel ενισχύθηκαν κατά +2,29% και +2,70% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η μετοχή της Canon υποχώρησε κατά -0,80%.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα κατέγραψε οριακές απώλειες της τάξεως του -0,04% στις 2.092,69 μονάδες, με τη μετοχή της Samsung να υποχωρεί κατά -0,39%, ενώ αντίθετα ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,07% στις 6.745,40 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,39% στις 26.786 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της WH Group ενισχύεται κατά +5,75%, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο +0,17% και τις 11.333,87 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -0,87% στις 2.954,18 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -0,57% και τις 9.746,03 μονάδες.
Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις εμπορικές συνομιλίες Ουάσιγκτον και Πεκίνου έδωσε ώθηση στη Wall Street κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω προσδοκιών ότι οι δύο πλευρές θα ολοκληρώσουν σύντομα την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας.
«Φαίνεται πιθανό ότι θα είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα ώστε να υπογράψουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της συμφωνίας με την Κίνα», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, διευκρινίζοντας ότι «θα την ονομάσουμε πρώτη φάση, αλλά είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος».
Όπως ανέφερε η Εμπορική Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον εξετάζει περαιτέρω εξαιρέσεις στους δασμούς των κινεζικών προϊόντων, ενώ οι δύο πλευρές αναμένεται να ολοκληρώσουν επίσημα την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας τον ερχόμενο μήνα στη Χιλή.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ξεκινάει αργότερα εντός της ημέρας, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει στην τρίτη συνεχόμενη μείωση των επιτοκίων.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντας αναμένεται να βρεθεί και η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία συνεδριάζει αύριο Τετάρτη (30/10), καθώς οι αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι αναφορικά με το εάν οι αξιωματούχοι της BoJ θα αποφασίσουν περαιτέρω νομισματική χαλάρωση ή αν θα αποφασίσουν τα διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια.
Νωρίτερα, η Ιαπωνική Στατιστική Υπηρεσία δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τον πληθωρισμό για την περιοχή του Τόκιο, σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,4% για τον Οκτώβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος στο 0,7%.
Εάν εξαιρεθούν οι τιμές νοπών τροφίμων, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στο 0,5% έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 0,7%.
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, παρά τις αναφορές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα βρίσκονται κοντά στο να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,89% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,02 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,48% στα 55,54 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα προκαταρκτικά στοιχεία για τα αποθέματα αμερικανικού αργού στις ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά 700 χιλ. βαρέλια.
Σημειώνεται ότι αύριο (30/10) η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας θα δημοσιεύσει τα επίσημα στοιχεία που σχετίζονται με τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης