Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στόχος της Saudi Aramco να ανακοινώσει την έναρξη της IPO στις 3/11

tags :
Reuters: Στόχος της Saudi Aramco να ανακοινώσει την έναρξη της IPO στις 3/11
H Saudi Aramco δεν έχει προσεγγίσει την Αρχή Επενδύσεων του Κουβέιτ (ΚΑΙ) προκειμένου να επενδύσει στην IPO
Στην ανακοίνωση της έναρξης της πολύπαθης δημόσιας πρότασης (IPO) στις 3 Νοεμβρίου 2019, στοχεύει η Saudi Aramco, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Ειδήσεων, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, δεν έχει προσεγγίσει την Αρχή Επενδύσεων του Κουβέιτ (ΚΑΙ) προκειμένου να επενδύσει στην IPO, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του fund, Farouk Bastaki.
«Η Aramco ή οι σύμβουλοί της IPO δεν έχουν προσεγγίσει την ΚΙΑ και θα την αντιμετωπίσουμε όπως οποιαδήποτε άλλη επένδυση», δήλωσε ο Bastaki.
H Aramco αρνήθηκε να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο σχετικά με τις πληροφορίες του Reuters.
Σημειώνει ότι η IPO της Saudi Aramcο έχει περάσει από σαράντα κύματα.
Ο αρχικός προγραμματισμός έκανε λόγο για τις 20 Οκτωβρίου, ωστόσο  καθυστέρησε μετά τα ανάμεικτά μηνύματα που έλαβε η Aramco από τους διεθνείς επενδυτές.
Σύμφωνα με την S & P Global Platts Insight, η δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco φαίνεται καταδικασμένη σε αποτυχία, δεδομένου ότι στοχεύει σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίησης.
Οι άτονες τιμές του πετρελαίου, η ένταση στην Μέση Ανατολή και η «δαιμονοποίηση» των παραγωγών ορυκτών καυσίμων ως απάντηση στους φόβους για την αλλαγή του κλίματος καθιστούν την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) αδύνατη.
Το βασίλειο είχε την πρόθεση να πουλήσει μέχρι και το 2% των μετοχών της στην Saudi Aramco μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Αλλά η μακρόχρονη μερική ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας στον κόσμο αντιμετωπίζει τώρα μια άλλη αόριστη αναβολή μετά τις καταστροφικές επιθέσεις το Σεπτέμβριο του 2019 σε μερικές από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις της στο Abqaiq και Khurais στην ανατολική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας.
Μέσα σε μια νύχτα, οι επιθέσεις κατάφεραν να μειώσουν την παραγωγή της Saudi Aramco κατά  5,7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, που αντιστοιχούσε κατά προσέγγιση στο 6% της παγκόσμιας προσφοράς.
Μια καταστροφική άνοδος των τιμών του πετρελαίου περιορίστηκε την ταχεία αντίδρασή της Σαουδικής Αρανίας  στην κάλυψη των ζημιών και την αποκατάσταση της παραγωγής σε χρόνο ρεκόρ.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης