Τελευταία Νέα
Speculator

Ράλι πωλήσεων και κερδών από την Οικογένεια Στεργίου - Ένα νέο success story

Ράλι πωλήσεων και κερδών από την Οικογένεια Στεργίου - Ένα νέο success story
Το 2018 η εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 14,6%
Παρά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό, διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων της, αυξάνοντας το πελατολόγιο της και επεκτείνοντας το δίκτυο διανομής της, κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις αλλά και τα κέρδη της.
Ο λόγος για την εταιρεία Οικογένεια Στεργίου ένα από πιο επιτυχημένα επιχειρηματικά success story της χώρας, αφού έχει καταφέρει να κάνει δυναμικό μπάσιμο τόσο στις αλυσίδες οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, καταφέρνοντας να κατέχει ηγετική θέση στην αγορά συσκευασμένων προϊόντων αρτοποιϊας, ζαχαροπλαστικής και σάντουιτς, ενώ καθημερινά εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των συνεργασιών της με νέες εμπορικές συμφωνίες με γνωστές αλυσίδες της μαζικής εστίασης, του καφέ αλλά και του λιανεμπορίου.
Σήμερα η εταιρεία Οικογένεια Στεργίου, εφοδιάζει περισσότερα από 2.500 κυλικεία στα μεγαλύτερα νοσοκομεία, σχολεία, εκθεσιακά κέντρα και γενικότερα σε χώρους μαζικής εστίασης.
«Παρούσα» είναι η εταιρεία και στις Ένοπλες Δυνάμεις όπου εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί τον βασικό προμηθευτή του στρατού ενώ η παρουσία του έχει γίνει πιο έντονη από το 2104 και μετά, λόγω της ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ.
Το 2018 η εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 14,6%, ο οποίος ανήλθε σε 28,6 εκατ. ευρώ έναντι 25 εκατ ευρώ το 2017, σημειώνοντας αύξηση 14,%.
Το ενεργητικό της ανήλθε σε 20,9 εκατ. ευρώ έναντι 19,4 εκατ ευρώ.
Στην Καθαρή θέση και τις Υποχρεώσεις, οι βραχυπρόθεσμες
υποχρεώσεις (πλην δανειακών) ανέρχονται σε 4,1 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά  387.834,11
σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Ο συνολικός δανεισμός της εταιρείας μειώθηκε κατά €1,19 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 5,8 εκατ. ευρώ σε
σχέση με τα 4,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.
Τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 4 εκατ. ευρώ έναντι 3,2 εκατ ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 22,4% ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 2,7 εκατ. ευρώ έναντι 2,2 εκατ. ευρώ.
Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά το 1965 από ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Σύντομα το μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής έγινε γνωστό όχι μόνο στους κατοίκους της Φιλαδέλφειας αλλά και των γύρω περιοχών.
Η ανάπτυξη της αλυσίδας δεν άργησε να έρθει. Μέσα στα επόμενα χρόνια η οικογένεια Στεργίου εκμεταλλεύτηκε το κενό που υπήρχε στην αγορά και σύντομα κατάφερε να κάνει ισχυρή την παρουσία της στην ελληνική αγορά.
Άρχισε να εμπλουτίζει την γκάμα των προϊόντων του, με γλυκίσματα, είδη αρτοποιίας και σάντουιτς, καθώς και προϊόντα σφολιάτας και επιδόρπια, ενώ το 1985 δημιούργησε την πρώτη παραγωγική μονάδα στη Μεταμόρφωση ξεκινώντας έτσι την μαζική παραγωγή προϊόντων καλύπτοντας όχι μόνο τις ανάγκες της Αττικής αλλά και όλων των πόλεων της Ελλάδας.
Η απογείωση ήλθε με τη συμφωνία να γίνει η εταιρεία ο βασικός προμηθευτής του Στρατού, ενώ πλέον στο πελατολόγιο της περιλαμβάνονται το υπουργείο Eθνικής Άμυνας, τα ΓEΣ, ΓEA και ΓEN, στρατιωτικές μονάδες, αεροδρόμια και πολεμικά πλοία, οι Σχολές Eυελπίδων, Nαυτικών Δοκίμων και Iκάρων κ.α.
Σήμερα η εταιρία (με θυγατρική και την «Διανομές Στεργίου A.E.») ελέγχεται από την Eυγενία Στεργίου που έχει ποσοστό 33,33%, τους Eλένη και Δημήτρη Στεργίου (από 25%) και τους Παναγιώτη και Δ.Γ. Στεργίου (από 8,33%).
Πέρα από τα συσκευασμένα τρόφιμα και γλυκά, η οικογένεια έχει ισχυρή παρουσία και στα ζαχαροπλαστεία, με τρία καταστήματα «Yπογραφή Στεργίου», σε Φιλαδέλφεια, Κηφισιά και Μεταμόρφωση.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης