Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Brexit και εμπόριο στο επίκεντρο - Στο +0,37% ο DAX

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Brexit και εμπόριο στο επίκεντρο - Στο +0,37% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κινήθηκε ανοδικά στο +0,25%
Με θετικά πρόσημα έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, σήμερα 28 Οκτωβρίου, οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στο Brexit αλλά και την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, ανακοίνωσε την απόφαση της Ε.Ε. να παραχωρήσει παράταση στο Brexit ως τις 31 Ιανουαρίου 2019.
Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Trump, δήλωσε πως η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τον τερματισμό του μεταξύ τους εμπορικού πολέμου.
Στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με κέρδη 0,37% στις 12.941,71 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 του Λονδίνου κατέγραψε οριακή άνοδο 0,09% στις 7.331,28 μονάδες.
Image
Ο CAC του Παρισιού κινήθηκε στο +0,15% και τις 5.370,57 μονάδες.
Image
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,38% στις 22.695,64 μονάδες.
Image
Στην Μαδρίτη, ο δείκτης IBEX έκλεισε με οριακές μεταβολές +0,03% στις 9.433 μονάδες..
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κινήθηκε ανοδικά στο +0,25% και τις 398,99 μονάδες.
«Αναμένουμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι της συμφωνίας με την Κίνα θα υπογραφεί πιο σύντομα από το αναμενόμενο. 
Το λέμε «Πρώτη Φάση» 1 αλλά είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος της συμφωνίας» δήλωσε ο Trump στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το Σικάγο.
Μάλιστα, ο Trump εκτίμησε ότι η συμφωνία είναι πιθανό να κλείσει στη σύνοδο Ασίας - Ειρηνικού, η οποία θα διεξαχθεί στο Σαντιάγο της Χιλής (13-17 Νοεμβρίου).
Αρνητικά πρωταγωνίστησε η μετοχή της HSBC, η οποία υποχώρησε 3,73%.
Tα κέρδη της HSBC κατέγραψαν πτώση  για το τρίτο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/10) η βρετανική τράπεζα, επικαλούμενη της «δυσμενείς συνθήκες της αγοράς».
Ειδικότερα, τα κέρδη της HSBC για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2019 υποχώρησαν κατά -24% στα 2,97 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ύψους 3,96 δισ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -3,2% στα 13,36 δισ. δολ. ενώ τα πρό φόρων κέρδη υποχώρησαν κατά -12% στα 5,35 δισ. δολ.
Όσον αφορά τα έσοδα από τόκους, σημειώθηκε πτώση κατά -1,4% στα 7,57 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που τα λειτουργικά κέρδη κατέγραψαν πτώση κατά -19% στα 4,33 δισ. δολ.
Σύμφωνα με την τράπεζα, το περιβάλλον των εσόδων είναι πιο δύσκολο απ' ό,τι ήταν στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ αναμένονται σημαντικές χρεώσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο, στις οποίες περιλαμβάνονται και πρόσθετες χρεώσεις αναδιάρθωσης.
«Θα ενεργήσουμε ώστε να αποκαταστήσουμε την ισορροπία του κεφαλαίου μας από τις επιχειρήσεις χαμηλής απόδοσης και να προσαρμόσουμε τη βάση κόστους σύμφωνα με τις ενέργειες που αναλαμβάνουμε», τόνισε η βρετανική τράπεζα.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Noel Quinn, δήλωσε ότι «αν και οι επιχειρήσεις στην Ασία διατηρήθηκαν σε καλά επίπεδα μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον», οι επιδόσεις στην Ευρώπη «ήταν μη αποδεκτές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης