Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται η στερλίνα μετά την έγκριση της ΕΕ για παράταση του Brexit, στα 1,2843 δολ.

Ανοδικά κινείται η στερλίνα μετά την έγκριση της ΕΕ για παράταση του Brexit, στα 1,2843 δολ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχουν ελαχιστοποιηθεί
Άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (28/10) η στερλίνα, ανακάμπτοντας από την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνει την παράταση του Brexit για τρεις ακόμα μήνες, περιορίζοντας τις πιθανότητες μίας αποχώρησης χωρίς συμφωνία.
Ειδικότερα, το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,18% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,2843 δολ. παραμένοντας πάνω από το «ψυχολογικό όριο» των 1,28 δολ. ανά στερλίνα.
Παράλληλα, το ευρώ παραμένει οριακά αμετάβλητος έναντι της στερλίνας, στις 0,8635 στερλίνες, ενώ το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,32% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 139,74 γεν.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για παράταση του Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2020, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο, η επίσημη απόφαση θα ληφθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη, όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Reuters.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johsnon θα απαντήσει στην προσφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τρίμηνη ευέλικτη παράταση, μόλις εξετάσει τις λεπτομέρειες, σύμφωνα με σημερινή δήλωση εκπροσώπου του.
Παρά το γεγονός ότι η παράταση του Brexit έδωσε ώθηση στη στερλίνα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η εξέλιξη αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson, αναφορικά με το σενάριο των πρόωρων εκλογών.
«Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα, η πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία είναι πολύ μικρή», σχολίασε ο αναλύτρια του London Capital Group, Ipek Ozkardeskayta, προσθέτοντας ότι «οι επενδυτές έχουν περιορίσει τις θέσεις τους από την περασμένη εβδομάδα, και ήδη λαμβάνουν υπόψην τις επόμενες πολιτικές προκλήσεις της Βρετανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης