Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sassoli (ΕΕ): Η παράταση του Brexit θα δώσει χρόνο στη Βρετανία ώστε να ξεκαθαρίσει τι θέλει

Sassoli (ΕΕ): Η παράταση του Brexit θα δώσει χρόνο στη Βρετανία ώστε να ξεκαθαρίσει τι θέλει
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΕΕ να εγκρίνει την παράταση του Brexit
Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνει την παράταση του Brexit για τρεις ακόμα μήνες, εξέφρασε σήμερα (28/10) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.
Ειδικότερα, ο κ. Sassoli δήλωσε ότι «οι θετικοί ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 κρατών συμφώνησαν για μία ευέλικτη παράταση του Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2020».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι «αυτό θα δώσει τον χρόνο στη Βρετανία ώστε να ξεκαθαρίσει τι θέλει», προσθέτοντας ότι «στο μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να εξετάζει λεπτομερώς τη συμφωνία αποχώρησης».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, ανακοίνωσε ότι οι 27 της ΕΕ ενέκριναν το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για την παράταση του Brexit, με τη σχετική απόφαση να επικυρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες.
H απόφαση, η οποία προβλέπει την αναβολή του Brexit για τρεις μήνες, ως την 31η Ιανουαρίου 2020, συμπεριλαμβάνει την πιθανότητα το Ηνωμένο Βασίλειο να πάψει να είναι κράτος μέλος της ΕΕ νωρίτερα, είτε την 30ή Νοεμβρίου είτε την 31η Δεκεμβρίου, σε περίπτωση επικύρωσης της Συμφωνίας Αποχώρησης από το βρετανικό κοινοβούλιο πριν από τις ημερομηνίες αυτές.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johsnon θα απαντήσει στην προσφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τρίμηνη ευέλικτη παράταση, μόλις εξετάσει τις λεπτομέρειες, σύμφωνα με σημερινή δήλωση εκπροσώπου του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης