Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά μηνύματα για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ, Κίνας - Trump: Σύντομα θα υπογραφεί σημαντικό μέρος της συμφωνίας

Θετικά μηνύματα για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ, Κίνας - Trump: Σύντομα θα υπογραφεί σημαντικό μέρος της συμφωνίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι σημαντικό κομμάτι της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα θα υπογραφεί πιο σύντομα από το αναμενόμενο
Την πεποίθηση ότι σημαντικό μέρος της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα θα υπογραφεί πιο σύντομα από το αναμενόμενο εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, χωρίς όμως να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Αναμένουμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι της συμφωνίας με την Κίνα θα υπογραφεί πιο σύντομα από το αναμενόμενο. 
Το λέμε «Πρώτη Φάση» 1 αλλά είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος της συμφωνίας» δήλωσε ο Trump στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το Σικάγο.
Μάλιστα, ο Trump εκτίμησε ότι η συμφωνία είναι πιθανό να κλείσει στη σύνοδο Ασίας - Ειρηνικού, η οποία θα διεξαχθεί στο Σαντιάγο της Χιλής (13-17 Νοεμβρίου).
Τα θετικά μηνύματα για την εμπορική διαμάχη οδηγούν σε άνοδο τα futures των δεικτών της Wall Street, με τον δείκτη - βαρόμετρο S&P 500 να καταγράφει νέο ρεκόρ στις 3.032 μονάδες.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ελπίδα τους ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ η πλευρά του Πεκίνου επιθυμεί και την αναβολή των νέων δασμών που είναι πογραμματισμένοι για τις 15 Δεκεμβρίου.
Όπως ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες η Εμπορική Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο βρίσκονται κοντά στην υπογραφή μίας εμπορικής συμφωνίας, αναφέροντας ότι οι δύο πλευρές «σημείωσαν πρόοδο σε συγκεκριμένα ζητήματα και βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση ορισμένων τμημάτων της συμφωνίας».
«Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο αναπληρωτών, και οι επικεφαλής θα έχουν άλλη τηλεφωνική επικοινωνία στο εγγύς μέλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων η Εμπορική Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο Αμεριοκανός πρόεδρος, Donald Trump, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές «πηγαίνουν καλά», ενώ πρόσθεσε ότι «πολλά καλά πράγματα συμβαίνουν με την Κίνα».

Απορρίπτει η Ουάσινγκτον αίτημα του Πεκίνου για επιβολή συμπληρωματικών δασμών

Οι ΗΠΑ απέρριψαν σήμερα το αίτημα της Κίνας για την επιβολή συμπληρωματικών δασμών ύψους 2,4 δισ. δολαρίων, για την αποτυχία των ΗΠΑ να συμμορφωθούν με απόφαση του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), οδηγώντας την απόφαση σε επιδιαιτησία, σύμφωνα με δήλωση εμπορικού αξιωματούχου στην Γενεύη.
Οι αρμόδιοι δικαστές του ΠΟΕ είχαν δηλώσει τον Ιούλιο ότι οι ΗΠΑ δεν συμμορφώθηκαν πλήρως με απόφαση του ΠΟΕ σχετικά με την επιβολή αμερικανικών δασμών σε κινεζικά ηλιακά πάνελ, πύργους ανεμογεννητριών, αλλά και και κυλίνδρους χάλυβα.
Οι ίδιοι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι το Πεκίνο μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς υπό την μορφή αντιποίνων, στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον δεν ακυρώσει τους αναφερόμενους δασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης