Ενέργεια

Από τον άνεμο θα επιτευχθεί το 34% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ισπανίας έως το 2030

tags :
Από τον άνεμο θα επιτευχθεί το 34% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ισπανίας έως το 2030
Από το 1990, το μέγεθος των ανεμογεννητριών και των συντελεστών αιολικής ενέργειας τριπλασιάστηκαν, ενώ το κόστος παραγωγής μειώθηκε κατά 65%
Στόχο να καταστεί η κύρια πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας η αιολική έχει θέσει η Ισπανία.
Επί του παρόντος η αιολική ενέργεια αντιπροσωπεύει περίπου το 19% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με την χώρα να στοχεύει το 34% έως το 2030.
Πίσω από αυτά τα στοιχεία βρίσκεται μια σημαντική δέσμευση στην τεχνολογική καινοτομία, η οποία κατέστησε δυνατή την αύξηση της αποδοτικότητας και τη μείωση του κόστους.
Από το 1990, το μέγεθος των ανεμογεννητριών και των συντελεστών αιολικής ενέργειας τριπλασιάστηκαν, ενώ το κόστος παραγωγής μειώθηκε κατά 65%.
«Είναι πλέον πιο κερδοφόρο να κατασκευάσουμε ένα αιολικό πάρκο παρά ένα θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο», λέει ο Juan Virgilio Márquez, γενικός διευθυντής της Wind Business Association (AEE).

Πως θα επιτευχθεί το 34%

Για να «πιαστεί» ο στόχος του 34% από την αιολική ενέργεια είναι απαραίτητο να αυξηθούν οι άδειες παραγωγής με συνολική ισχύς τα 50.000 MW μέχρι το 2030 σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα (24.000 MW).
Οι πύργοι ανεμογεννητριών γίνονται πιο ψηλοί και ισχυρότεροι. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί το ποσοστό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από την KPMG κατόπιν αιτήματος της Siemens Gamesa.

Οι δύο δρόμοι των ανεμογεννητριών

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, υπάρχουν δύο επιλογές: να επεκταθεί η ωφέλιμη ζωή τους επενδύοντας στη συντήρηση ή να επιλεγεί η αποκατάσταση, η οποία συνίσταται στην αντικατάσταση των παλαιών ανεμογεννητριών με καινούργιες και μεγαλύτερης ισχύος.
«Σε γενικές γραμμές, τα ισπανικά πάρκα είναι καλά συντηρημένα και υπάρχουν λιγότερες περιπτώσεις στις οποίες η επιλογή της αποκατάστασης είναι επιβεβλημένη» είπε χαρακτηριστικά άνθρωπος της αγοράς.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης