Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,5% οι τιμές εισαγωγών, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,5% οι τιμές εισαγωγών, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά +0,6%
Πτώση κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/10) η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά -2,5% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -2,7% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια πτώση θα διαμορφωθεί στο -3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά +0,6%, έναντι πτώσης -0,6% τον Αύγουστο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,1%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τομείς πετρελαίου και ορυκτών, οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά -1,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτους, ενώ σε μηνιαία βάση σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +0,4%.
Όσον αφορά τις τιμές εξαγωγών, δεν σημειώθηκε κάποια μεταβολή σε μηνιαία βάση, ενώ ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος και με την εξαίρεση των τομέων πετρελαίου και ορυκτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης