Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και εταιρικών αποτελεσμάτων - Στο +0,50% ο DAX

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και εταιρικών αποτελεσμάτων - Στο +0,50% ο DAX
Αρνητικά πρωταγωνιστεί η μετοχή της HSBC, η οποία υποχωρεί 4%
Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων και εξελίξεων από το «μέτωπο» του εμπορικού πολέμου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump θα υπογραφεί πιο σύντομα από το αναμενόμενο.
«Αναμένουμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι της συμφωνίας με την Κίνα θα υπογραφεί πιο σύντομα από το αναμενόμενο. 
Το λέμε «Πρώτη Φάση» 1 αλλά είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος της συμφωνίας» δήλωσε ο Trump στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το Σικάγο.
Μάλιστα, ο Trump εκτίμησε ότι η συμφωνία είναι πιθανό να κλείσει στη σύνοδο Ασίας - Ειρηνικού, η οποία θα διεξαχθεί στο Σαντιάγο της Χιλής (13-17 Νοεμβρίου).
Την ίδια ώρα οι αναλυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Brexit, καθώς η ΕΕ ενέκρινε νέα τρίμηνη παράταση έως 31 Ιανουαρίου 2020.
Συγκεκριμένα, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,53% στις 12.963 μονάδες.
Image
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,21% στις 7.339 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει κέρδη 0,36% στις 5.741 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη +0,57% στις 22.733 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο +0,29% στις 9.450 μονάδες.
Αρνητικά πρωταγωνιστεί η μετοχή της HSBC, η οποία υποχωρεί 4%.
Tα κέρδη της HSBC κατέγραψαν πτώση  για το τρίτο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/10) η βρετανική τράπεζα, επικαλούμενη της «δυσμενείς συνθήκες της αγοράς».
Ειδικότερα, τα κέρδη της HSBC για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2019 υποχώρησαν κατά -24% στα 2,97 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ύψους 3,96 δισ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -3,2% στα 13,36 δισ. δολ. ενώ τα πρό φόρων κέρδη υποχώρησαν κατά -12% στα 5,35 δισ. δολ.
Όσον αφορά τα έσοδα από τόκους, σημειώθηκε πτώση κατά -1,4% στα 7,57 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που τα λειτουργικά κέρδη κατέγραψαν πτώση κατά -19% στα 4,33 δισ. δολ.
Σύμφωνα με την τράπεζα, το περιβάλλον των εσόδων είναι πιο δύσκολο απ' ό,τι ήταν στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ αναμένονται σημαντικές χρεώσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο, στις οποίες περιλαμβάνονται και πρόσθετες χρεώσεις αναδιάρθωσης.
«Θα ενεργήσουμε ώστε να αποκαταστήσουμε την ισορροπία του κεφαλαίου μας από τις επιχειρήσεις χαμηλής απόδοσης και να προσαρμόσουμε τη βάση κόστους σύμφωνα με τις ενέργειες που αναλαμβάνουμε», τόνισε η βρετανική τράπεζα.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Noel Quinn, δήλωσε ότι «αν και οι επιχειρήσεις στην Ασία διατηρήθηκαν σε καλά επίπεδα μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον», οι επιδόσεις στην Ευρώπη «ήταν μη αποδεκτές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης