Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές ενόψει ΗΠΑ και Ιαπωνίας - Στο +0,30% και τις 22.867,27 μονάδες ο Nikkei

tags :
Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές ενόψει ΗΠΑ και Ιαπωνίας - Στο +0,30% και τις 22.867,27 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,89% στις 26.904 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (28/10) οι αγορές της Ασίας, στον απόηχο των εξελίξεων που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών ΗΠΑ και Ιαπωνίας αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά +0,30% στις 22.867,27 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Honda και Sony ενισχύθηκαν κατά +0,84% και +0,89% αντίστοιχα, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος για τον δείκτη Kospi στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στο +0,27% και τις 2.093,60 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,89% στις 26.904 μονάδες, με τις μετοχές των Geely Automobile και AIA Group να ενισχύονται κατά +3,53% και +3,55% αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο +0,17% και τις 11.315,02 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,85% στις 2.980,05 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +1,46% και τις 9.801,87 μονάδες.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ελπίδα τους ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ η πλευρά του Πεκίνου επιθυμεί και την αναβολή των νέων δασμών που είναι πογραμματισμένοι για τις 15 Δεκεμβρίου.
«Πρόκεται για ένα ήρεμο ξεκίνημα σε μία εβδομάδα γεμάτη από γεγονότα», ανέφερε ο αναλυτής αγορών στην AxiTrader, Stephen Innes, διευκρινίζοντας ότι η τρέχουσα εβδομάδα περιλαμβάνει τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, τις εξελίξεις που σχετίζονται με το Brexit, καθώς και τα εταιρικά αποτελέσματα των αμερικανικών εταιρειών.
«Πίσω από το σκοτάδι ωστόσο, οι επενδυτές διαισθάνονται βραχυπρόθεσμα μία αντιστροφή ρίσκου, καθώς ακόμα και μία μικρή εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, μαζί με την απομάκρυνση του κινδύνου ενός Brexit χωρίς συμφωνία, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μία αποφασιστική στροφή του κλίματος», πρόσθεσε ο κ. Innes.
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, καθώς οι θετικές εξελίξεις στις εμπορικές συνοιμιλίες ΗΠΑ και Κίνας δεν κατάφεραν να ωθήσουν υψηλότερα τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,64% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,62 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,14% στα 56,58 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου, με την τιμή του Brent να διαμορφώνεται στα 62,09 δολ. ανά βαρέλι, και την τιμή του αμερικανικού αργού να ενισχύεται στα 56,72 δολ. ανά βαρέλι.
Όπως ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες η Εμπορική Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο βρίσκονται κοντά στην υπογραφή μίας εμπορικής συμφωνίας, αναφέροντας ότι οι δύο πλευρές «σημείωσαν πρόοδο σε συγκεκριμένα ζητήματα και βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση ορισμένων τμημάτων της συμφωνίας».
«Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο αναπληρωτών, και οι επικεφαλής θα έχουν άλλη τηλεφωνική επικοινωνία στο εγγύς μέλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων η Εμπορική Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο Αμεριοκανός πρόεδρος, Donald Trump, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές «πηγαίνουν καλά», ενώ πρόσθεσε ότι «πολλά καλά πράγματα συμβαίνουν με την Κίνα».
Αργότερα εντός της εβδομάδας οι επενδυτές θα αναμένουν τα στοιχεία για τα αποθέματα αμερικανικού αργού, μετά την απροσδόκητη πτώση της τάξεως των 1,7 εκατ. βαρελιών που σημειώθηκε για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Οκρωβρίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης