Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για το πετρέλαιο παρά τις θετικές εξελίξεις στο εμπόριο - Στο -1,23% και τα 61,26 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Απώλειες για το πετρέλαιο παρά τις θετικές εξελίξεις στο εμπόριο - Στο -1,23% και τα 61,26 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση -1,50%
Πτώση σημείωσε σήμερα Δευτέρα (28/10) το πετρέλαιο, καθώς οι θετικές εξελίξεις στις εμπορικές συνοιμιλίες ΗΠΑ και Κίνας δεν κατάφεραν να ωθήσουν υψηλότερα τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -1,23% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,26 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -1,50% στα 55,81 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου, με την τιμή του Brent να διαμορφώνεται στα 62,09 δολ. ανά βαρέλι, και την τιμή του αμερικανικού αργού να ενισχύεται στα 56,72 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Όπως ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες η Εμπορική Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο βρίσκονται κοντά στην υπογραφή μίας εμπορικής συμφωνίας, αναφέροντας ότι οι δύο πλευρές «σημείωσαν πρόοδο σε συγκεκριμένα ζητήματα και βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση ορισμένων τμημάτων της συμφωνίας».
«Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο αναπληρωτών, και οι επικεφαλής θα έχουν άλλη τηλεφωνική επικοινωνία στο εγγύς μέλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων η Εμπορική Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο Αμεριοκανός πρόεδρος, Donald Trump, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές «πηγαίνουν καλά», ενώ πρόσθεσε ότι «πολλά καλά πράγματα συμβαίνουν με την Κίνα».
Αργότερα εντός της εβδομάδας οι επενδυτές θα αναμένουν τα στοιχεία για τα αποθέματα αμερικανικού αργού, μετά την απροσδόκητη πτώση της τάξεως των 1,7 εκατ. βαρελιών που σημειώθηκε για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Οκρωβρίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης