Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χλευάζουν Ρωσία και Ιράν τον Trump για το θάνατο Baghdadi - Σκοτώσατε το δημιούργημα σας

Χλευάζουν Ρωσία και Ιράν τον Trump για το θάνατο Baghdadi - Σκοτώσατε το δημιούργημα σας
Ο al-Baghdadi έχει αποχαιρετισθεί για τελευταία φορά τουλάχιστον πέντε φορές στο παρελθόν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Trump μόνο κερδισμένος αναμένεται να είναι από το θάνατο του επικηρυγμένου με 25 εκατ. δολάρια αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Abu Bakr al-Baghdadi καθώς αναμένεται να αυξήσει τη δημοτικότητα του τουλάχιστον στο εσωτερικό της χώρας.
Όμως και στο εξωτερικό αρκετοί «σύμμαχοι» εξέφρασαν την ικανοποίηση τους ωστόσο δεν έλειψαν κι αυτοί που εξέφρασαν μια πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση στον «θάνατο» του Baghdadi.

Χλευάζουν Ιράν και Ρωσία 

Ενδιαφέρον αποτελεί ωστόσο η δήλωση του Ιρανού υπουργού Πληροφόρησης Mohamad Javad Azari Jahromi στο Twitter:
«Δεν είναι και σπουδαία δουλειά, σκοτώσατε απλώς το δημιούργημά σας» αναφέρει χαρακτηριστικά υιοθετώντας ένα από τα (υπαρκτά) σενάρια ότι το ισλαμικό Κράτος δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ.
Στο ίδιος κλίμα και η αντιμετώπιση της Ρωσίας με τον Ρώσο υποστράτηγο Igor Konancenko να δηλώνει στο ρωσικό πρακτορείο RIA:
«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες για την επιχείρηση αμερικανών στρατιωτών ... περί άλλης μιας «εξόντωσης» του πρώην αρχηγού του ΙΚ Abu Bakr al-Baghdadi».
Ενώ και ο Constantin Kozatciov, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ:
«Ο al-Baghdadi έχει αποχαιρετισθεί για τελευταία φορά τουλάχιστον πέντε φορές στο παρελθόν. Επίσης η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι πολύ πιο δύσκολη αποστολή από τη φυσική καταστροφή ηγετών της, ακόμη και των πιο ασυμβίβαστων».

Θετική αντιμετώπιση από Γαλλία, Βρετανία και Ισραήλ 

Την ίδια στιγμή, ο Trump έλαβε τα εύσημα από τη Γαλλία όπου η υπουργός Άμυνας Florence Parl έγραψε στο Twitter:
«Baghdadi: πρόωρη αποχώρηση για έναν τρομοκράτη, αλλά όχι για την οργάνωσή του. Συγχαίρω τους αμερικανούς συμμάχους μας γι' αυτή την επιχείρηση. Οι σκέψεις μου σήμερα πηγαίνουν σε όλα τα θύματα της τρέλας του Baghdadi και των εγκληματιών που τον ακολουθούσαν».
Παρόμοια και η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson στο Twitter:
«Ο θάνατος του Baghdadi είναι μια σημαντική στιγμή στη μάχη μας εναντίον της τρομοκρατίας, όμως η μάχη εναντίον του κακού που είναι το Νταές (το Ισλαμικό Κράτος) δεν έχει ακόμη τελειώσει. Θα εργασθούμε με τους εταίρους μας στον συνασπισμό για να βάλουμε ένα τέλος στις φονικές, βάρβαρες δραστηριότητες του Νταές μια για πάντα».
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu συνεχάρη τον Αμερικανό πρόεδρο λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο Trump για το εντυπωσιακό επίτευγμα που οδήγησε στον θάνατο του αρχηγού (του Ισλαμικού Κράτους) al-Baghdadi. Αντανακλά την κοινή αποφασιστικότητά μας, των Ηνωμένων Πολιτειών και όλων των ελεύθερων χωρών, να πολεμήσουμε εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων και κρατών τρομοκρατών. Το επίτευγμα αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο, αλλά η μάχη είναι ακόμη μπροστά μας».

 "Μερίδιο" ζητά η Τουρκία 

Όσο για την Τουρκία ζητά μερίδιο και στον θάνατο του αρχηγού του ISIS με τον Fahretin Altun, υψηλόβαθμο συνεργάτη του προέδρου Erdogan να δηλώνει στο Reuters:
«Η Τουρκία είναι υπερήφανη που βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, να φέρουν στη δικαιοσύνη έναν περιβόητο τρομοκράτη ... Θυμόμαστε σήμερα τους αμάχους θύματα του Baghdadi και τους ήρωες στρατιωτικούς μας που έχασαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τον κόσμο από τους τρομοκράτες του Νταές.
Η Τουρκία, η οποία υπήρξε ανάχωμα εναντίον της τρομοκρατίας, θα συνεχίσει να εργάζεται στενά μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της. Είναι καιρός να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να νικήσουμε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν στην περιοχή χωρίς άλλη καθυστέρηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης