Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο Ασκληπιείο της Κω ο Πατούλης - Τον Όρκο του Ιπποκράτη έδωσαν αριστούχοι ιατροί

Στο Ασκληπιείο της Κω ο Πατούλης - Τον Όρκο του Ιπποκράτη έδωσαν αριστούχοι ιατροί
Στην Κω όπου σε μία συμβολική τελετή που διοργάνωσε το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, αριστούχοι ιατροί έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη, ο Γ. Πατούλης
Τον Όρκο του Ιπποκράτη έδωσαν αριστούχοι ιατροί των Ελληνικών Πανεπιστημίων, στο πλαίσιο τελετής που διοργάνωσε το Διεθνές Ιπποκράτειο ίδρυμα της Κω και ο Δήμος Κω, στην οποία παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ, της ΕΛΙΤΟΥΡ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.
Ο κ.Πατούλης εξήρε τη σημαντικότητα του ρόλου του Ιδρύματος για την ανάδειξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας και χαρακτήρισε το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα πολύτιμο κύτταρο της ιστορικής μας κληρονομιάς, για το οποίο, όπως είπε, θα παράσχει την αμέριστη στήριξή του ώστε να αποκτήσει τη λάμψη που του αξίζει και η παγκόσμια κοινότητα προσδοκά.
Παρουσία των αρχών της Δωδεκανήσου και της Κω, πρυτάνεων και Κοσμητόρων των Ιατρικών τμημάτων του Ελληνικού Πανεπιστημίου, Προέδρων των Ιατρικών Σχολών και Ιατρικών Συλλόγων και πλήθους κόσμου, ο κ. Πατούλης  συνεχάρη τους 7 αριστούχους ιατρούς των Σχολών Ιατρικής των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί βασικό στόχο στα πλαίσια της προώθησης του Τουρισμού Υγείας η διάδοση της Γνώσης για τις Αρχαίες ρίζες της Ιατρικής και η μεταλαμπάδευση των αξιών της Ιπποκρατικής Ιατρικής στους σημερινούς και αυριανούς γιατρούς της διεθνούς κοινότητας, τους ιατρικούς συλλόγους ανά τον κόσμο, όπως και τους Ταξιδιώτες Υγείας.
«Επιδιώκουμε με σταθερά βήματα να γίνει η Ορκωμοσία εδώ στο Ασκληπιείο της Κω ένα παγκόσμιο ετήσιο γεγονός, να διευρυνθεί ο κύκλος των αριστούχων ιατρών που σήμερα ορκίζονται στον όρκο του Ιπποκράτη με τους αριστούχους των μεγαλύτερων ξένων πανεπιστημίων» τόνισε.
Ανέφερε πως η αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο από τη γενέτειρα του Ιπποκράτη στέλνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα με εφόδιο την πλούσια κληρονομιά της προχωράει μπροστά και οδηγείται στην ανάπτυξη.
Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι η ορκωμοσία των αρίστων γιατρών του κόσμου, αξίζει ως ελάχιστη τιμή στον μεγάλο πατέρα της Ιατρικής, και στις διδαχές του, που σήμερα φωτίζουν την διεθνή ιατρική κοινότητα, περί τελειοποίησης της ιατρικής γνώσης και πρακτικής.
Επισήμανε χαρακτηριστικά πως «ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει πρεσβευτής και να διαδώσει τις αρχές και την ηθική του Ιπποκράτη στους απανταχού της γης επιστήμονες.
Αυτοδιοίκηση και επιστημονικός κόσμος συνεργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των τοπικών κοινωνιών».
Πρόσθεσε ότι από κάθε θεσμικό του ρόλο προτίθεται να στηρίξει τις πρωτοβουλίες του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος για την επανέναρξη της διεξαγωγής Ολυμπιάδων και Αμφικτιονιών Ιατρικής Σκέψης και Γνώσης, και την καθιέρωση Βραβείων Ιπποκράτη, «θεσμούς που αξίζουν να αποκτήσουν να αποκτήσουν διεθνή ακτινοβολία».
«Τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην εθνική προοπτική για μετεξέλιξη της Ελλάδος σε Ιατρικό Κέντρο Αριστείας», τόνισε ο κ. Πατούλης, και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ.Τέλη Παυλίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το πολύτιμο έργο τους και τους άξιους αγώνες στη συνέχιση της λειτουργίας του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω, «που αξίζει να αναδειχθεί σ΄ένα παγκόσμιο σταυροδρόμι: σταυροδρόμι γνώσης, Ιατρικής σκέψης και πολιτισμού, σταυροδρόμι Αριστείας των καλύτερων γιατρών και φοιτητών της διεθνούς κοινότητας».
Ακόμη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε την πρόθεση του να στηρίξει τις πρωτοβουλίες για την καθιέρωση της Ημέρας Ιπποκράτειου Σκέψεως ώστε να θεσπιστεί ως επίσημη ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Ιπποκράτειο σκέψη, στα νοσοκομεία, τις δομές υγείας αλλά και τα σχολεία.
Επιπρόσθετα υπογράμμισε το θερμό ενδιαφέρον του για τη δημιουργία Κέντρου Προβολής και Αξιοποίησης των ευρημάτων της Ιστορίας Ελληνικής Ιατρικής στην Αττική, «ένα κεφαλαιώδες έργο», όπως είπε, «που θα αξιοποιήσει την επιστημονική παρακαταθήκη των προγόνων μας, και αξίζει να αποκτήσει μια Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας του κόσμου, όπως έχουμε υποσχεθεί ότι θα μετατρέψουμε την Αττική μας»
Τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος, καθηγητή Ιστορίας της Ιατρικής κ.Στέφανο Γερουλάνο, «που με ακάματο ζήλο δια βίου ερευνά, συλλέγει, συνθέτει και κυρίως οραματίζεται την περίτρανη θέση που αξίζει στο Παγκόσμιο στερέωμα η προβολή της Ιατρικής Γνωστικής και Πολιτιστικής μας κληρονομιάς».
Σημειώνεται ότι στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κω,  Θ. Νικηταράς, ο Επαρχος Κω – Νισύρου, Ι. Καμπανής, ο εκπρόσωπος Ιατρικών Σχολών Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγητής Χειρουργικής,  Οδ. Ζώρας, ο Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, καθηγητής καρδιολογίας Γ. Σιάσος, κ.α.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, ο Δήμος Κω, το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, ο Ιατρικός Σύλλογος της Κω, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης