Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση παιδεραστίας στη Μάνη: Σoκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ιερέα που κακοποιούσε την 12χρονη

Υπόθεση παιδεραστίας στη Μάνη: Σoκάρουν  οι αποκαλύψεις για τον ιερέα που κακοποιούσε την 12χρονη
Στις φυλακές Τριπόλεως κρατείται ο 57χρονος ιερέας
Μπορεί ο 57χρονος ιερέας από τη Μάνη που κατηγορείται ότι βίαζε ανήλικη να κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως, ωστόσο οι αποκαλύψεις για την υπόθεση δεν έχουν τελειωμό.
Το 12χρονο κορίτσι, το οποίο δεν άντεξε άλλο την κακοποίηση και  απευθύνθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και έτσι ξεκίνησαν οι διαδικασίες που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ιερέα, ήδη έχει εξεταστεί από παιδοψυχολόγους και έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς κατονομάζοντας για ασέλγεια και ακόμη έναν άντρα, εκτός από τον 57χρονο.
Ο 57χρονος ιερέας, Νίκος Σταματόγιαννης, από τη Μάνη,  από το χωριό Οχιά, είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και συνελήφθη την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.
Με διαδικασίες εξπρές προχώρησαν η προανάκριση και η απολογία του και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.
Ο κατηγορούμενος ιερέας είναι χήρος και τα τελευταία χρόνια συζούσε με γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής και μητέρα του 12χρονου κοριτσιού, το οποίο φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των εννέα ετών και μάλιστα, την χτυπούσε όταν αντιδρούσε.
Πάντως,  υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για έναν αλκοολικό άνδρα.
Ο 57χρονος ιερέας μιλούσε στους κατοίκους και τους επισκέπτες για την έλλειψη ταπεινότητας που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους, δεν δίσταζε να τα βάλει με τους ντόπιους που ασχολούνται με τον τουρισμό, ενώ υποστήριζε προτιμούσε την μοναχική ζωή.
Σημειώνεται ότι η Ιερά Μητρόπολη Μάνης ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί ήδη σε αργία, σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές ποινικές διατάξεις.
Σε ό,τι αφορά το 12χρονο κορίτσι, εμφάνιζε προβληματική συμπεριφορά στο σχολείο,  γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία της δασκάλας της, η οποία ειδοποίησε τους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, μετά από συνεννόηση με τον διευθυντή του σχολείου.
Η 12χρονη υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είχε κακοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης