Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χορήγηση ΑΦΜ από το μαιευτήριο το 2020 – Πιερρακάκης: Εξετάζεται κάτι ευρύτερο

Χορήγηση ΑΦΜ από το μαιευτήριο το 2020 – Πιερρακάκης: Εξετάζεται κάτι ευρύτερο
Η κυβέρνηση προωθεί τη χορήγηση ΑΦΜ στα νεογνά και σε όλυς τους ανηλίκους
Τη χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη γέννησή τους, αλλά και σε όλους τους ανηλίκους  που δεν έχουν, με έκτακτη διαδικασία, μέσω των φορολογικών δηλώσεων του 2020, δρομολογεί η κυβέρνηση.
Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική ταυτοποίηση του συνόλου των πολιτών της χώρας, με στόχο να μειωθεί η γραφειοκρατία και να γίνονται ηλεκτρονικά πλέον πολλές διαδικασίες που σήμερα απαιτούν την παρουσία του πολίτη σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινή της Κυριακής, προβλέπει τη σύνδεση του ΑΦΜ με τον ΑΜΚΑ και με τον αριθμό της νέας αστυνομικής ταυτότητας.
Μάλιστα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις στις οποίες εμπλέκονται τα υπουργεία Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εργασίας και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς ο στόχος είναι μέσα στο 2020 να μπει το σχέδιο σε πλήρη εφαρμογή.
Παράλληλα, με βάση τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προωθείται η δημιουργία ενός υπερ-υπολογιστικού κέντρου του Δημοσίου, στο οποίο θα μεταφερθούν τα υπολογιστικά συστήματα 17 υπουργείων, ώστε να υπάρχει διαλειτουργικότητα και επικοινωνία μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών.

Πιερρακάκης: Δεν πρόκειται μόνο για ΑΦΜ στα παιδιά, αλλά για κάτι ευρύτερο

Δεν εξετάζει η κυβέρνηση μόνο τη χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη στιγμή της γέννησής τους, αλλά κάτι ευρύτερο, με στόχο την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ο ίδιος, αφού σημείωσε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη «ούτε το όνομα του αριθμού», ξεκαθάρισε πως «,δεν θα είναι ΑΦΜ, δεν εννοούμε μόνο αριθμό φορολογικού ενδιαφέροντος, άλλα για την παροχή συνολικά υπηρεσιών σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος».
Πάντως, «δεν θα αντικαταστήσει τον αριθμό της ταυτότητας,  γιατί αυτός είναι ο αριθμός του πιστοποιητικού, απλώς θα  χρησιμοποιείται αντί της ταυτότητας σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος» σημείωσε ο υπουργός.
Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως πρόκειται  για «μια απλή ιδέα» που «εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες, έχουμε αυτή τη στιγμή ΑΦΜ, ΑΜΚΑ που εκδίδεται στη γέννηση, αριθμό ταυτότητας μια σειρά αριθμών, όλοι αυτοί οι αριθμοί να θα πρέπει να γίνουν ένας αριθμός για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης, θα εκδίδεται στη γέννηση όπως ο ΑΜΚΑ και θα ακολουθεί κάθε πολίτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του».
Ακόμη, επισήμανε, όπως μεταδίδει το skai.gr, ότι ο διαγωνισμός για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες όπως έχει ήδη αναφέρει ο πρωθυπουργός θα είναι στον «αέρα» από το ΥΠΡΟΠΟ πριν το τέλος του τρέχοντος έτους και ο κυβερνητικός στόχος  είναι οι πολίτες να έχουν τις νέες ταυτότητες στα χέρια τους πριν από το τέλος του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης