Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τοπικές εκλογές στη Θουριγγία – Αναμένεται άνοδος της άκρας δεξιάς

Γερμανία: Τοπικές εκλογές στη Θουριγγία –  Αναμένεται άνοδος της άκρας δεξιάς
Τοπικές εκλογές διεξάγονται σήμερα, Κυριακή 27/10,  στο κρατίδιο της Θουριγγίας, που φαίνεται ότι θα επιφέρουν ακόμη ένα πλήγμα στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου A. Merkel και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
Πρόκειται για τα δύο κόμματα που κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της Γερμανίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που όμως έχουν υποστεί ήττες στις τοπικές εκλογές στα κρατίδια του Βρανδεμβούργου και της Σαξονίας στις αρχές Σεπτεμβρίου, στις οποίες σημείωσαν  άνοδο το ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και οι Πράσινοι.
Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένονται στις 18:00 ώρα Ελλάδας.
Η Θουριγγία είναι το μοναδικό κρατίδιο της Γερμανίας που μετρά 2,1 εκατομμύρια κατοίκους όπου στην κυβέρνηση βρίσκεται η άκρα αριστερά του Die Linke, καθώς ο επικεφαλής της Μπόντο Ραμέλοβ είχε καταφέρει το 2104 μετά από 24 χρόνια αδιάλειπτης κυριαρχίας του CDU, να κερδίσει.
Στις τοπικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα, το Die Linke συγκεντρώνει περίπου το 28% στην πρόθεση ψήφου, όπως και το 2014, και φαίνεται ότι θα είναι πρώτο κόμμα, μόνο που αυτή τη φορά θα δυσκολευτεί να σχηματίσει κυβέρνηση, αφού τα ποσοστά των εταίρων του στην απερχόμενη τοπική κυβέρνηση, των οικολόγων και του SPD, ενδέχεται να συγκεντρώσουν λιγότερο από το 10% των ψήφων.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το AfD θα συγκεντρώσει ποσοστό 21% με 24%, που είναι διπλάσιο σε σχέση με το 2014, όμως μαζί του δεν επιθυμεί κανένα άλλο κόμμα να συγκυβερνήσει και συνεπώς, μπορεί να μην καταστήσει δυνατό τον σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας στη Θουριγγία.
Οι Χριστιανοδημοκράτες, που δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με το Die Linke, ενδέχεται να χρειαστεί να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης