Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ο Scholz πρώτος στην ψηφοφορία για την ηγεσία του SPD αλλά έχει ισχυρό αντίπαλο

Γερμανία: Ο Scholz πρώτος στην ψηφοφορία για την ηγεσία του SPD αλλά έχει ισχυρό αντίπαλο
Μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα και το συνέδριο κόμματος τον Δεκέμβριο θα πρέπει στη συνέχεια να εγκρίνει επισήμως τη νέα ηγεσία
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz αναδείχθηκε πρώτος σε εσωκομματική ψηφοφορία για τον νέο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), αλλά δεν πέτυχε πλειοψηφία.
Το αποτέλεσμα αυτό προκάλεσε ανησυχίες για τον υποστηρικτή του κυβερνητικού συνασπισμού με την  καγκελάριο Angela Merkel, καθώς ενισχυμένος εξήλθε της εσωκομματικής μάχης ο πολέμιος της συνεργασίας με το CDU.
Το SPD ανακοίνωσε ότι ο Scholz, ο οποίος ήταν από κοινού υποψήφιος με την Klara Geywitz από την ανατολική Γερμανία, κέρδισε το 22,7% των ψήφων των μελών.
Ο Norbert Walter-Borjans, ο οποίος έχει αμφισβητεί το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες αναδείχθηκε δεύτερος με  21%.
Μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα και το συνέδριο κόμματος τον Δεκέμβριο θα πρέπει στη συνέχεια να εγκρίνει επισήμως τη νέα ηγεσία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης