Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Συμβόλαιο 10 δισ. δολαρίων υπέγραψε η Microsoft με το Αμερικανικό Πεντάγωνο

Guardian: Συμβόλαιο 10 δισ. δολαρίων υπέγραψε η Microsoft με το Αμερικανικό Πεντάγωνο
Ο πρόεδρος Trump είχε δημοσίως ταχθεί υπέρ της Amazon του Jeff Bezos
Συμβόλαιο αξίας 10 δισ. δολαρίων υπέγραφε η Microsoft με το Αμερικανικό Πεντάγωνο προκειμένου να εγκαταστήσει στους υπολογιστές του το πρόγραμμα Cloud, μια σύμβαση για την οποία υπήρξε μακρύ και σκληρό παρασκήνιο με την εμπλοκή ακόμη και του προέδρου Trump.
Η Microsoft είχε απέναντί της την Amazon του Jeff Bezos η οποία είχε θεωρηθεί το φαβορί για κερδίσει το αμύθητο συμβόλαιο καθώς ο πρόεδρος Trump είχε δείξει δημοσίων την προτίμησή του.
Οπως σχολιάζει ο βρετανικός Guardian, το συμβόλαιο αμυντικής υποδομής (Jedi) του Αμερικανικού Πενταγώνου αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Πενταγώνου που αποσκοπεί στην αύξηση της τεχνολογικής ευελιξίας του.
Οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί ανταγωνίστηκαν σφόδρα για να κερδίσουν το συμβόλαιο, πολλές φορές εξαπολύοντας κατηγορίες ο ένας στον άλλο γεγονός που απέσπασε ακόμη και την προσοχή του προέδρου Trump, ο οποίος έλαβε μάλιστα δημοσίων θέση υπέρ της Amazon του Jeff Bezos.
Η Oracle Corp εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης, και του ρόλου που έπαιξε ένας πρώην υπάλληλος της Amazon ο οποίος εργάστηκε στο τμήμα άμυνας του Πενταγώνου και στη συνέχεια επέστρεψε την Amazon Web Services.
Ο αμερικανός υφυπουργός Άμυνας, Mark Esper, παραιτήθηκε από την επιτροπή του πενταγώνου για την επιλογή της εταιρείας επειδή ο γιός του εργάζεται σε έναν από τους αρχικούς υποψηφίους των συμβάσεων, την IBM Corp.
Η IBM είχε προηγουμένως υποβληθεί σε προσφορά για το συμβόλαιο αλλά είχε αποχωρήσει από τον διαγωνισμό.
«Όλες οι προσφορές αντιμετωπίστηκαν με δίκαιο τρόπο και αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης» υπογράμμισε η Microsoft μετά τις δηλώσεις περί διαβλητότητας της διαδικασίας που της έδωσε ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια του Αμερικανικού Πενταγώνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης