Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos: Η Lagarde θα απομακρύνει την ΕΚΤ από το «ησυχαστήριο», γνωρίζει την Ευρωζώνη

De Guindos: Η Lagarde θα απομακρύνει την ΕΚΤ από το «ησυχαστήριο», γνωρίζει την Ευρωζώνη
«Οι κεντρικοί τραπεζίτες εργάζονται και αποφασίζουν μερικές φορές σαν να βρίσκονται σε ησυχαστήριο», σημειώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας
Η Christine Lagarde θα εξασφαλίσει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)  θα αντιμετωπίσουν τις πολιτικές πραγματικότητες της Ευρωζώνης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis De Guindos, σε συνέντευξή του στην El Pais.
«Οι κεντρικοί τραπεζίτες εργάζονται και αποφασίζουν μερικές φορές σαν να βρίσκονται σε ησυχαστήριο», σημειώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας.
Η Lagarde, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα αντικαταστήσει τον Mario Draghi στην ηγεσία της ΕΚΤ την 1η Νοεμβρίου.
«Η Christine Lagarde - για να μην αναφέρω τον εαυτό μου - είναι πολύ έμπειρη στους μηχανισμούς της ευρωζώνης.
Οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων της ΕΚΤ πρέπει να κατανοήσουν το πλαίσιο, να κάνουν σωστές επιλογές μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων και να τις επικοινωνήσουν κατάλληλα», επισημαίνει ο De Guindos.
Η ΕΚΤ προσπαθεί - και σε μεγάλο βαθμό έχει αποτύχει - να πείσει τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, που διαθέτουν δημοσιονομικά πλεονάσματα όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, να χαλαρώσουν τη δημοσιονομική τους πολιτική και να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη.
Ο De Guindos υπεραμύνεται των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αν και παραδέχεται πως υπάρχουν παρενέργειες από την πολιτική αυτή με πιο εμφανή αυτή του πληθωρισμού, που βρίσκεται κάτω από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για 2%.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης