Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ανατάσσουμε την οικονομία - Σε μια νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης η χώρα

Μητσοτάκης: Ανατάσσουμε την οικονομία - Σε μια νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης η χώρα
"Με σοβαρότητα και σχέδιο, πορευόμαστε σε ένα μέλλον που θα είναι καλύτερο για όλους", τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
«Ανατάσσουμε την οικονομία, θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, χτίζουμε τις εθνικές μας συμμαχίες για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην πόλη με μια βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους.
Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης.
Αρχικά παρέστη στη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου, Αγίου Δημητρίου.
Εισήλθε στο ναό συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου και τον γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Στ. Καλαφάτη,  ενώ άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές.
Image
Image
Μετά την δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, που παρακολούθησε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να χαράξει μια νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης και έκανε αναφορά στη διορατικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου, που οδήγησε στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 λίγες ώρες πριν φτάσουν στην πόλη τα στρατεύματα του βόρειου γείτονα μας.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι με την ίδια επιμονή και διορατικότητα κτίζουμε και σήμερα αυτό που αποκαλώ «πατριωτισμό της ευθύνης».
«Με αυτοπεποίθηση, ειλικρίνεια,  σοβαρότητα και σχέδιο, πορευόμαστε σε ένα μέλλον που θα είναι καλύτερο για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
 Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:
«Σήμερα, η ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη αλλά και όλη η Ελλάδα, γιορτάζει διπλά.
Γιορτάζουμε τον Άγιο Δημήτριο αλλά και την απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Μακεδονίας από τον Οθωμανικό ζυγό.
Όπως πριν από 107 χρόνια, η χώρα πορεύεται σε μια νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης.
Ανατάσσουμε την οικονομία, θωρακίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις, χτίζουμε τις εθνικές μας συμμαχίες για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση.
Και φυσικά, αντλούμε πάντα χρήσιμα διδάγματα από την Ιστορία.
Διότι, ήταν η επιμονή και η διορατικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου που οδήγησε στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, λίγες ώρες πριν φτάσουν στα όρια της πόλης τα στρατεύματα του βόρειου γείτονά μας.
Με την ίδια επιμονή, την ίδια διορατικότητα χτίζουμε και σήμερα αυτό το οποίο θέλω να αποκαλώ: “Τον πατριωτισμό της ευθύνης”.
Με αυτοπεποίθηση, με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, με σχέδιο, πορευόμαστε με σταθερότητα σε ένα μέλλον το οποίο θα είναι καλύτερο για όλες τις Ελληνίδες, καλύτερο για όλους τους Έλληνες.
Χρόνια πολλά, σε όλες και σε όλους.
Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη μας».

Στην πλατεία Αριστοτέλους ο πρωθυπουργός

Με έναν περίπατο στην πλατεία Αριστοτέλους ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη για την εορτή του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου και την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.
Image

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, παραβρέθηκε στα εγκαίνια της Εκθεσης έργων τέχνης με τίτλο "Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη", στο Διοικητήριο και στη συνέχεια έκανε βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους, ξεκινώντας από τη συμβολή της Αριστοτέλους με την Τσιμισκή, όπου τον υποδέχτηκαν ο γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ,  Στ. Καλαφάτης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας.
Ο πρωθυπουργός περπατώντας στην Αριστοτέλους, χαιρέτησε πολίτες και συνομίλησε μαζί τους, ενώ κατόπιν κατευθύνθηκε στο καφέ «Ολύμπιον» όπου τον υποδέχτηκαν βουλευτές, στελέχη της Ν.Δ. και μια  ομάδα νέων, με τους οποίους κάθισε και συνομίλησε.
Image
Image
Τέλος, πριν αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη,  ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό στο Πλαγιάρι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης