Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το SPD εν αναμονή του αποτέλεσματος για τη νέα ηγεσία

Γερμανία: Το SPD εν αναμονή του αποτέλεσματος για τη νέα ηγεσία
Ο διορισμός της νέας ηγεσίας θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στο συνέδριο του SPD  στις αρχές Δεκεμβρίου
 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) που θα αναδείξει τη νέα ηγεσία του.
Σήμερα, Σάββατο 26/10, το SPD  αναμένεται να ανακοινώσει το αποτέλεσμα στις 19:00 (ώρα Ελλάδας).
Περίπου 430.000 μέλη του SPD κλήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες να ψηφίσουν μέσω διαδικτύου και επιστολικά νέα ηγεσία.
Τη διαδοχή της Andrea Nahles, προέδρου του κόμματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018 ως τον Ιούνιο του 2019,η οποία  υπέβαλε την παραίτησή της αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις κακές επιδόσεις του SPD στις ευρωεκλογές του Μαΐου, διεκδικούν  έξι ζεύγη υποψηφίων, αποτελούμενα από έναν άνδρα και μια γυναίκα.
Μεταξύ των 12 συνολικά υποψηφίων  για την προεδρία του κόμματος είναι ο Olaf Scholz, συνυποψήφια του οποίου είναι η  Klara Geywitz,πρώην βουλευτής του κρατιδίου της Θουριγγίας.
Ωστόσο, η κούρσα για την ανάδειξη του διάδοχου σχήματος θεωρείται εξαιρετικά αμφίρροπη και ήδη, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρειαστεί δεύτερος γύρος ψηφοφορίας.
Πάντως, στην ηγεσία του SPD δεν θα αναδειχθούν αυτόματα οι νικητές της εσωκομματικής διαδικασίας, αφού ο διορισμός θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στο συνέδριο του SPD που θα γίνει στις αρχές του Δεκεμβρίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης