Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Μεξικό περιμένει την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου για την συμφωνία εμπορίου

tags :
Το Μεξικό περιμένει την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου για την συμφωνία εμπορίου
Αισιόδοξος ο πρόεδρος του Μεξικού ότι η USMCA θα εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο
Το Μεξικό αναμένει ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν σύντομα τη διαδικασία έγκρισης μιας νέας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών και του Καναδά (USMCA), με τον πρόεδρο Andres Manuel Lopez Obrador να υπόσχεται αυξήσεις μισθών και μεταρρυθμίσεις.
Η Συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού-Καναδά (USMCA) πρέπει να επιτύχει την έγκριση το διαιρεμένο Κογκρέσο όπου οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία και οι Δημοκρατικοί τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ενώ οι Ρεπουμπλικανοί υποστηρίζουν τη συμφωνία που διαπραγματεύθηκε ο Πρόεδρος Donald Trump, οι Δημοκρατικοί, υπό την ηγεσία της Nancy Pelosi, εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τις διατάξεις εργασίας και επιβολής του νόμου.
«Πρέπει να περάσει το USMCA. Είναι σημαντική για τη χώρα μας, για τους αγρότες μας, τους κατασκευαστές, τα συνδικάτα », δήλωσε στους δημοσιογράφους.
«Εκτιμώ ότι οι Ρεπουμπλικανοί είναι απλά εξοργισμένοι και το αμερικανικό κοινό είναι εξοργισμένο με ότι οι Δημοκρατικοί δεν κάνουν τίποτα», ανέφερε ο Trump.
Η USMCA, η οποία θα αντικαταστήσει τη συμφωνία του Βορειοαμερικανικού Ελεύθερου Εμπορίου (NAFTA), ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, κινδυνεύει να ακυρωθεί στις ΗΠΑ το 2020 λόγω των προεδρικών εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης