Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Κίνα κοντά σε εμπορική συμφωνία - Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Mnuchin - Lighthizer με τον αντιπρόεδρο Liu

ΗΠΑ και Κίνα κοντά σε εμπορική συμφωνία - Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Mnuchin - Lighthizer με τον αντιπρόεδρο Liu
Κοντά σε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα σημείωσαν πρόοδο προς την οριστικοποίηση ορισμένων τμημάτων μιας εμπορικής συμφωνίας, ανέφερε το γραφείο του Αμερικανικού Εμπορικού Αντιπροσώπου.
Σύμφωνα με το CNBC, Ο Αντιπρόσωπος για το Εμπόριο, Robert Lightihizer και ο ΥΠΟΙΚ S. Mnuchin είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He σήμερα 25/10.
«Σημειώθηκε πρόοδος σε ορισμένα ζητήματα και οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση ορισμένων τμημάτων της συμφωνίας», ανέφερε το Γραφείο Εμπορικού Αντιπροσώπου.
Η είδηση αυτή λειτούργησε θετικά στη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της Wall Street.
Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου βρίσκονται σε εμπορικό πόλεμο από τις αρχές του 2018.
Πιέζουν και οι δύο για μια μεταξύ τους συμφωνία, προσπαθώντας να βάλουν ένα τέλος σε μια καταστροφική σειρά δασμών σε προϊόντα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Trump ανακοίνωσε ότι οι πλευρές έφτασαν σε μια «πολύ ουσιαστική φάση για μια συμφωνία» που θα ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες. Ανέφερε ότι η συμφωνία θα εξετάσει ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της πνευματικής ιδιοκτησίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, και θα περιλαμβάνει δέσμευση για την Κίνα να αγοράσει 40 δισεκατομμύρια έως 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά γεωργικά προϊόντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης