Τελευταία Νέα
Διεθνή

Esper (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Θα προστατεύσουμε τις πετρελαιοπηγές της Συρίας από τον ISIS

tags :
Esper (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Θα προστατεύσουμε τις πετρελαιοπηγές της Συρίας από τον ISIS
Η Ουάσινγκτον θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της κοντά σε συριακές πετρελαιοπηγές
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενισχύσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στη Συρία για να εμποδίσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να αποκτήσουν πρόσβαση σε πετρελαιοπηγές και εισοδήματα», δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Mark Esper.
Tο συριακό καθεστώς και οι ρώσοι σύμμαχοί του επιτάχυναν σήμερα την ανάπτυξη των στρατευμάτων τους στα συροτουρκικά σύνορα.
«Αναλαμβάνουμε τώρα μερικές δράσεις για να ενισχύσουμε τη θέση μας στο Ντέιρ αλ-Ζορ, για να εξασφαλίσουμε πως μπορούμε να απαγορεύσουμε στον ISIS την πρόσβαση στις πετρελαιοπηγές», δήλωσε ο Esper στους δημοσιογράφους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Trump αλλάζει τα σχέδιά του για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία μετά τις αντιδράσεις στο Κογκρέσο, που προήλθαν και από σημαντικούς Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι λένε πως διευκόλυνε την απο καιρό επαπειλουμενη τουρκική επιδρομή εναντίον κουρδικών δυνάμεων στη Συρία, οι οποίες ήταν οι κορυφαίοι σύμμαχοι των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Οποιαδήποτε σημαντική αμερικανική στρατιωτική παρουσία επί του πεδίου θα πρέπει να διαθέτει την κατάλληλη άμυνα έναντι ενδεχόμενων επιθέσεων, ιδιαίτερα σε πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές της Συρίας που μπορεί να γίνουν στόχοι όχι μόνο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά πιθανόν και υποστηριζόμενων από τη Ρωσία ή από το Ιράν δυνάμεων που επιχειρούν στη χώρα.
Το κενό που δημιουργήθηκε από τη μερική αποχώρηση των Αμερικανών την οποία ανακοίνωσε ο Τραμπ έχει εκμεταλλευθεί η Ρωσία μετακινώντας δυνάμεις της στην περιοχή. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν πως υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις στη Συρία μπορεί επίσης να εκμεταλλευθούν το χάος.
Εξάλλου περίπου 300 επιπλέον μέλη της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας, που είχαν την έδρα τους στην Τσετσενία, έφθασαν στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπορυγείο Άμυνας, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μόσχα, με την οποία σταμάτησε η τουρκική στρατιωτική επιδρομή στη βορειοανατολική Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης