Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδρά το Πεκίνο στις δηλώσεις Pence περί «περιορισμού των δικαιωματων στο Χονγκ Κονγκ»

Αντιδρά το Πεκίνο στις δηλώσεις Pence περί «περιορισμού των δικαιωματων στο Χονγκ Κονγκ»
«Οι δηλώσεις του δείχνουν την απόλυτη αλαζονεία και υποκρισία του», τονίζει το κινεζικό ΥΠΕΞ
Καταδίκασε σήμερα η Κίνα τις χθεσινές (24/10) δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Mike Pence, ο οποίος υποστήριξε τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ και κατηγόρησε το NBA ότι τάχθηκε στο πλευρό του κινεζικού «αυταρχικού καθεστώτος».
«Οι δηλώσεις του δείχνουν την απόλυτη αλαζονεία και υποκρισία του, είναι γεμάτες πολιτικές προκαταλήψεις και ψέματα. Η Κίνα εκφράζει την βαθειά της αγανάκτηση και την απόλυτη αντίθεσή της», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χουά Τσουνγίνγκ.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence, κατηγόρησε την Κίνα ότι περιορίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες στο Χονγκ Κονγκ, ασκώντας ευρεία κριτική για τη συμπειροφορά του Πεκίνου.
Ωστόσο επέμεινε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδικώκουν την αντιπαράθεση με τον κύριο οικονομικό αντίπαλό της και δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
Η Κίνα υπερασπίζεται σθεναρά την εθνική της κυριαρχία και ασφάλεια και δεν θα επιτρέψει ποτέ σε κανέναν να αναμειχθεί στις εσωτερικές της υποθέσεις όσον αφορά το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν ή την Σιντζιάνγκ, σημείωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.
Παρά τον σκληρό τόνο του υπουργείου, η υποστηριζόμενη από το κινεζικό κράτος εφημερίδα Global Times ανέφερε σε κύριο άρθρο της πως, μολονότι ο Πενς επανέλαβε πολλές από προηγούμενες επικρίσεις του, υπάρχει ακόμη «περιθώριο αισιοδοξίας» για συμφωνία στον εμπορικό πόλεμο.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης