Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan μήνυσε το γαλλικό περιοδικό Le Point γιατί τον χαρακτήρισε «εξολοθρευτή» των Κούρδων

Ο Erdogan μήνυσε το γαλλικό περιοδικό Le Point γιατί τον χαρακτήρισε «εξολοθρευτή» των Κούρδων
Ο δικηγόρος του Εrdogan, κατέθεσε μήνυση στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας για «εξύβριση του αρχηγού του Κράτους»
Mήνυση στην τουρκική δικαιοσύνη σε βάρος του διευθυντή του γαλλικού εβδομαδιαίου περιοδικού Le Point κατέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, το οποίο, στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του, τον χαρακτηρίζει «εξολοθρευτή» των Κούρδων της Συρίας.
Ο δικηγόρος του Εrdogan, κατέθεσε μήνυση στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας για «εξύβριση του αρχηγού του Κράτους», μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Η μήνυση αυτή, στην οποία καταγγέλλεται η προσβολή «της τιμής και της αξιοπρέπειας» του τούρκου προέδρου, έχει στόχο τον διεθυντή του περιοδικού Etienne Gernelle, καθώς και τον επικεφαλής του τμήματος «Διεθνή» Romain Gubert.
Το εξώφυλλο του Le Point, στο οποίο ο Erdogan κατηγορείται για «εθνικές εκκαθαρίσεις» εναντίον των Κούρδων της Συρίας στο πλαίσιο της επίθεσης που εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας αυτής, προκάλεσε την οργή της τουρκικής κυβέρνησης.

To επίμαχο εξώφυλλο

Image
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης