Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζει τους μήνες του μέλιτος

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζει τους μήνες του μέλιτος
Δεν υπάρχει κανένα σενάριο υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ο Π. Χρηστίδης
Την θέση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζει τους μήνες του μέλιτος διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένα σενάριο περί υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Η κυβέρνηση ζει τους μήνες του μέλιτος.
Παρόλα αυτά έχει φέρει μια σειρά νομοθετημάτων, που έχουν τη δικιά τους αξία για τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Χρηστίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου από τη Βουλή.
«Έρχονται ρυθμίσεις που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό σε κάποιες επιχειρήσεις, όταν ο υπουργός μόνος του θα αποφασίζει αν πρέπει να παραβιάζονται οι κλαδικές συμβάσεις.
Αυτό δημιουργεί ένα επιπλέον βάρος στους εργαζομένους, οι οποίοι θα μπορούν να δουλεύουν και να αμείβονται με χρήματα τα οποία θα είναι κάτω από 500 ευρώ τον μήνα.
Δεύτερον, υπάρχει επίσης μια σειρά ρυθμίσεων που λειτουργούν χαριστικά προς την ελίτ του τόπου» είπε ο κ.Χρηστίδης, υποστηρίζοντας πως «είναι ένα νομοσχέδιο που αφορά τους λίγους απέναντι στους πολλούς».
«Χτυπά συγκεκριμένα εργασιακά δικαιώματα και βαλάντια.
Η ανάπτυξη δεν πρέπει να οδηγεί σε πλούσιους εργοδότες, οι οποίοι όμως τα χρήματά τους δεν τα βγάζουν στην επιχείρησή τους, αλλά τα βγάζουν στο εξωτερικό, χωρίς να δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να προχωρήσουν.
Ο βασικός τρόπος για να επιστρέψουν οι Έλληνες από το εξωτερικό είναι οι καλές συνθήκες στο εργασιακό κομμάτι».
Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των χρεώσεων των τραπεζών.
«Ήμασταν οι πρώτοι που φέραμε το ζήτημα των χρεώσεων των τραπεζών στον κόσμο.
Η παρέμβαση η δικιά μας ήταν και προς την επιτροπή ανταγωνισμού και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, είναι σημαντικό να υπάρχουν πραγματικές απαντήσεις. Δηλαδή να δούμε αν μετά την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη θα υπάρχει η κατάργηση η πλήρης των χρεώσεων, η μείωση, συγκεκριμένες ρυθμίσεις κλπ.
Έχουμε ένα σχέδιο εδώ που δεν αντιμετωπίζει τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έτσι όπως εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και μια σειρά ζητημάτων που πρέπει η κυβέρνηση να τα δει με κυριότερο το μεταναστευτικό» ανέφερε ο κ.Χρηστίδης.
Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια που θέλουν την Φώφη Γεννηματά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο».
«Είναι προβοκάτσια, το έχουμε διαψεύσει και τελειώνει το θέμα εδώ» τόνισε ο κ.Χρηστίδης, ο οποίος σε ερώτηση για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και το αν θα γίνουν εκλογές για την αρχηγεία,  υποστήριξε πως «θα γίνει ότι αποφασίσει το συνέδριο».
«Μπορεί και να αποφασίσει τη συνέχιση της κας. Γεννηματά στην προεδρία.
Όλα τα ζητήματα θα συζητηθούν» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης