Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επί της αρχής συμφωνία της ΕΕ για την αναβολή του Brexit - Κομισιόν: Τη Δευτέρα (28/10) η απόφαση για τη νέα προθεσμία

tags :
Επί της αρχής συμφωνία της ΕΕ για την αναβολή του Brexit - Κομισιόν: Τη Δευτέρα (28/10) η απόφαση για τη νέα προθεσμία
Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το βρετανικό κοινοβούλιο για να εγκριθεί ή απορριφθεί η πρόταση του Johnson για εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου
Συνεχίζεται το δράμα του Brexit, καθώς οι πρεσβευτές της ΕΕ δεν κατάφεραν -κατά τη σημερινή συνάντηση- να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση για την αναβολή της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, επιτεύχθηκε επί της αρχής συμφωνία καθώς κρίθηκε αναγκαία η παράταση της προθεσμίας για το Brexit, και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα τη Δευτέρα (28/10/2019), αναμένεται νέα συνάντηση για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, φέρεται να υποστήριξε ότι οι συζητήσεις ήταν εξαιρετικές «αλλά δεν λήφθηκε συγκεκριμένη απόφαση» για την 3μηνη αναβολή του Brexit.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, οι Βρετανοί βουλευτές θα κληθούν να εγκρίνουν την πρόταση του Boris Johnson για εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, μια απόφαση όμως που -σύμφωνα με τους Βρετανούς- συνδέεται άμεσα με την νέα προθεσμία που θα δώσει η ΕΕ για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης