Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς θρίαμβο Salvini στην Ούμπρια μετά από 50 χρόνια κεντροαριστερής κυριαρχίας

tags :
Προς θρίαμβο Salvini στην Ούμπρια μετά από 50 χρόνια κεντροαριστερής κυριαρχίας
O Salvini προβλέπει θρίαμβο για τη Lega στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής, την οποία χαρακτηρίζει ως την πιο σημαντική δοκιμασία για τις εθνικές εκλογές
Μετά από 50 χρόνια κυριαρχίας της κεντροαριστεράς στην περιφέρεια της Ούμπρια στην Ιταλία, ο ακροδεξιός Matteo Salvini ετοιμάζεται για μια μεγάλη νίκη στις εκλογές της Κυριακής (27 Οκτωβρίου 2019).
H μικρή περιφέρεια της Ούμπρια, βόρεια της Ρώμης, αποτελεί γόνιμο έδαφος για το αντιμεταναστευτικό μήνυμα της Lega, την ώρα που οι πολίτες έχουν κουραστεί  από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές και την οικονομική στασιμότητα, σύμφωνα με το Reuters.
«Η περιοχή είναι παραδοσιακά αριστερή, ωστόσο οι καιροί αλλάζουν», όπως σχολιάζουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ιταλίας, η παραγωγή υποχώρησε 15,6% μετά την κρίση του 2007, έναντι πτώσης 5,2% στην υπόλοιπη Ιταλία.
Ο Salvini προβλέπει θρίαμβο για τη Lega στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής, την οποία χαρακτηρίζει ως την πιο σημαντική δοκιμασία για τις εθνικές εκλογές, καθώς είναι η πρώτη αναμέτρηση μετά τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης Κινήματος Πέντε Αστέρων - Δημοκρατικού Κόμματος.
Η Lega, το Forza Italis και το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» στηρίζουν την υποψήφια Donatella Tesei.
Ο βασικός αντίπαλός της είναι ο Vincenzo Bianconi, ο οποίος στηρίζεται για πρώτη φορά από το Κίνημα Πέντε Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης