Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει το χάος στο Brexit - Αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τη στάση της ΕΕ στο αίτημα για αναβολή

tags :
Παραμένει το χάος στο Brexit - Αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τη στάση της ΕΕ στο αίτημα για αναβολή
Οι Βρετανοί βουλευτές αναμένουν την ετυμηγορία της ΕΕ όσον αφορά το αίτημα για αναβολή του Brexit
Το απόλυτο χάος επικρατεί στο Brexit, καθώς οι πληροφορίες που προέρχονται από τις Βρυξέλλες για τη στάση της ΕΕ όσον αφορά το αίτημα για νέα αναβολή είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.
Ειδικότερα, κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ επισημαίνει ότι οι κυβερνήσεις της ΕΕ είναι απίθανο να αποφασίσουν σήμερα (25/10/2019) εάν θα εγκρίνουν το αίτημα της Βρετανίας για παράταση της προθεσμίας για το Brexit έως τις 31/10/2020 και πιθανότατα θα αναβάλλουν την απόφαση έως τη Δευτέρα (28/10/2019).
«Θα μου προκαλούσε έκπληξη εάν έχουν απόφαση σήμερα.
Υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση να περιμένουμε και να δούμε τι θα γίνει τη Δευτέρα» δήλωσε διπλωμάτης της ΕΕ.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα το βρετανικό κοινοβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα διεξαχθούν εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου.
Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει απόφαση για την αναβολή και το χρονικό περιθώριο κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες των πρεσβευτών της ΕΕ, ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ δήλωσε: «Είναι δύσκολο να το φανταστώ».
Την ίδια στιγμή, άλλος κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενδεχομένως να συμφωνήσουν σήμερα επί της αρχής στο αίτημα της Βρετανίας, αλλά η χρονική διάρκεια της καθυστέρησης θα παραμείνει ανοιχτή έως την επόμενη εβδομάδα.
«Αναμένω μια απόφαση επί της αρχής για παράταση, αλλά χωρίς ημερομηνία» δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης