Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 5% για το πετρέλαιο - Στήριξη από ΟΠΕΚ και ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 5% για το πετρέλαιο - Στήριξη από ΟΠΕΚ και ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας
Το αμερικανικό αργό εμφάνισε κέρδη της τάξης του %
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Παρασκευή (25/10) το πετρέλαιο, παρά τις αρχικές πιέσεις, ενώ έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη που ξεπέρασαν το 5%.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 0,44% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,94 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό εμφάνισε κέρδη της τάξης του 0,64% στα 56,59 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Η απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έδωσε ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση πετρελαίου.
«Η επιβράδυνση της παγκόσμιας δραστηριότητας θα οδηγήσει σε πτώση της ζήτησης, οπότε η πραγματικότητα είναι ότι τα ράλι στο πετρέλαιο θα είναι περιορισμένα», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής της OANDA, Jeffrey Halley, για να προσθέσει ότι «δε θα χρειαστούν πολλά ώστε να φύγει το χαλί κάτω από τα πόδια του πετρελαίου».
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι του Reuters εκτιμούν ότι η πρόσφατη ανακωχή ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα δεν αποτελεί ένα οικονομικό σημείο καμπής, και δεν έχει βοηθήσει στον περιορισμό του κινδύνου ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας κατά τα επόμενα δύο χρόνια.
«Η πρόσφατη επιβράδυνση στα στοιχεία των ΗΠΑ έχει έχει αναστήσει τις συνομιλίες πέρι πτώσης της ανάπτυξης στις ΗΠΑ στα επίπεδα του υπόλοιπου κόσμου», ανέφερε σε σημείωμά της η RBC Capital Markets.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης