Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan σε ΗΠΑ: Παραδώστε μας τον επικεφαλής των Κούρδων της Συρίας Mazloum Abdi

tags :
Erdogan σε ΗΠΑ: Παραδώστε μας τον επικεφαλής των Κούρδων της Συρίας Mazloum Abdi
Είναι τρομοκράτης, σε βάρος του έχει εκδοθεί «κόκκινη ειδοποίηση» της Interpol είπε ο Erdogan
Να του παραδώσουν τον επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), βασική συνιστώσα των οποίων είναι η κουρδική πολιτοφυλακή, Mazloum Abdi ζήτησε από τις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Σε δηλώσεις του στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ο Erdogan υποστήριξε ότι «η Αμερική πρέπει να μας παραδώσει αυτόν τον άνδρα με το ψευδώνυμο Mazloum, είναι ένας τρομοκράτης που καταζητείται και έχει εκδοθεί σε βάρος του «κόκκινη ειδοποίηση» της Interpol».
Σημειώνεται πως ο Abdi ηγήθηκε των κουρδικών δυνάμεων που πολέμησαν με αποφασιστικότητα και με πολλά θύματα τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Μάλιστα ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών προέτρεψε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το State Department να δώσει το ταχύτερο βίζα στον Mazloum Abdi, προκειμένου να μπορέσει να πάει στις ΗΠΑ και να συζητήσει με αξιωματούχους για την κατάσταση στη Συρία.
Σε κάθε περίπτωση και αυτό το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη συνάντηση που θα έχουν στις 13 Νοεμβρίου στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump με τον Τούρκο ομόλογο του Rejep Tayip Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης