Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετατέθηκαν για τις 18 Νοεμβρίου 2019 οι δεσμευτικές προσφορές για την Creta Farm

tags :
Μετατέθηκαν για τις 18 Νοεμβρίου 2019 οι δεσμευτικές προσφορές για την Creta Farm
Εκτός χρονοδιαγράμματος του MOU η διαδικασία- Με καθυστέρηση κατατίθεται σήμερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α
Σε σήριαλ εξελίσσεται η προσπάθεια εύρεσης στρατηγικού επενδυτή της Creta Farm καθώς τίθεται εκτός του χρονοδιαγράμματος του MOU που υπέγραψαν οι τράπεζες και οι βασικοί μέτοχοι και το οποίο προσδιόριζε καταληκτική προθεσμία το τέλος Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών μετατέθηκε για την 18η Νοεμβρίου προκειμένου όπως ισχυρίζεται ο CRO της Creta Farm κ. Χουρδάκης να ικανοποιηθεί το αίτημα που υπεβλήθη από ενδιαφερόμενο.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα προθεσμία όπως τουλάχιστον διαβεβαιώθηκε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Εφ όσον τηρηθούν οι δεσμεύσεις του CRO που δεν έχει ως σήμερα καλό track record στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να έχει ανακηρυχθεί ο προτιμητέος επενδυτής και ο αναπληρωματικός του.
Αγκάθι πάντως στην παράταση αποτελεί το γεγονός ότι το προσωρινό ΔΣ έχει θητεία έως την 15η Νοεμβρίου όπου δικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα όπου δεν αποκλείεται να ζητηθεί ολιγοήμερη αναβολή και παράτασης της θητείας έως τα τέλη του μήνα.
Ταυτόχρονα με μεγάλη καθυστέρηση κατατίθεται τελικά σήμερα η αίτηση υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 106α προκειμένου να προστατευτεί από τους πιστωτές ενώ τις επόμενες ημέρες θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό οι τράπεζες να δώσουν ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 4 εκ ευρώ με στόχο η εταιρία να έχει μια ελάχιστη παραγωγική δραστηριότητα 200 τόνων προϊόντων την εβδομάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον προγραμματισμό του CRO και τα στοιχεία ταμειακών ροών που ο ίδιος έχει παράσχει στις τράπεζες και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές η αίτηση υπαγωγής θα έπρεπε να έχει υποβληθεί την 19η Σεπτεμβρίου.
Αυτό πρακτικά δείχνει μεγάλη κωλυσιεργία με ευθύνη τουλάχιστον του CRO η οποία είναι προφανές ότι επιβάρυνε τη χρηματοοικονομική εικόνα της εταιρίας η οποία έχει ελάχιστη παρουσία πλέον στην αγορά παραχωρώντας έδαφος στον ανταγωνισμό.
Εν τω μεταξύ χθες καταβλήθηκε η μισθοδοσία στο προσωπικό της Creta Farms το οποίο ήταν ιδιαίτερα ανήσυχο τις τελευταίες ημέρες.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης