Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση ενισχύει τους λίγους και ισχυρούς εις βάρος των πολλών και αδύναμων

Γεννηματά: Η κυβέρνηση ενισχύει τους λίγους και ισχυρούς εις βάρος των πολλών και αδύναμων
Σφοδρή επίθεση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στην κυβέρνηση
Την αντίθεσή της με αρκετά σημεία του αναπτυξιακού νομοσχεδίου το οποίο βρίσκεται υπό συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να το ψηφίσει.
Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά στηρίζει τους λίγους και ισχυρούς και αφήνει στο περιθώριο τους πολλούς και αδύναμους, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση της που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών τους ζήτησε να υπάρξει επανεξέταση των νέων υψηλότερων χρεώσεων προς τους καταθέτες.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ το νομοσχέδιο δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζεται ως αναπτυξιακό νομοσχέδιο, αλλά για ένα «Πολυνομοσχέδιο με τακτοποιήσεις, διευθετήσεις, διορθώσεις, χωρίς εσωτερική συνοχή και με απίστευτη προχειρότητα».
Προσέθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν έχει «σχέδιο, δεν έχει στρατηγική για την ανάπτυξη της χώρας», καθώς «βαδίζει πάνω στα χνάρια που άφησε ο κ. Τσίπρας, απόλυτα πιστή στις επώδυνες δεσμεύσεις που ανέλαβε προς τους δανειστές, δεσμεύσεις που έχουν τσακίσει τη μεσαία τάξη».
Εκτίμησε ακόμη ότι «για την ΝΔ η ανάπτυξη αφορά μόνο τους λίγους και ισχυρούς.
Και την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δήθεν ανησυχεί για τους πολλούς,  τους  φορτώνει τα βάρη των δεσμεύσεων του προς τον ΣΕΒ.  
Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, πληρώνουν το μάρμαρο.  
Η Κυβέρνηση τους αφήνει έξω και από όποιο πλεόνασμα μοιράσει στο τέλος του χρόνου.
Με το νομοθέτημα που συζητούμε επιχειρείται η καταστρατήγηση των Κλαδικών Συμβάσεων, η απαξίωση των αμοιβών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Δημιουργείται καθεστώς εργασιακών σχέσεων δύο ταχυτήτων.
Με επιχειρήσεις που τηρούν τις κλαδικές συμβάσεις (δηλαδή τα ελάχιστα όρια αμοιβών και δικαιωμάτων) και επιχειρήσεις που «εξαιρούνται».
Και μάλιστα εξαιρούνται με εν λευκώ εξουσιοδότηση στον Υπουργό, για να καθορίσει κριτήρια και διαδικασίες, να προσδιορίσει ποιοι έχουν οικονομικά προβλήματα και ποιοι όχι».
Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι το Κίνημα Αλλαγής λείε «Όχι επί της αρχής στο νομοσχέδιο, γιατί αποπνέει  μια βαθιά συντηρητική αντίληψη για τη διακυβέρνηση που δεν υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας, δεν δημιουργεί δυναμική για την υπέρβαση της κρίσης.  
Αντίθετα υπηρετεί λογικές που ενισχύουν τους λίγους και ισχυρούς, εις βάρος των πολλών και αδύναμων, εις βάρος των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων, της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης