Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Pence στην Κίνα λίγο πριν τις εμπορικές συνομιλίες

Επίθεση Pence στην Κίνα λίγο πριν τις εμπορικές συνομιλίες
Επίθεση Pence στο Πεκίνο για τη στάση του στο θέμα του Χονγκ Κονγκ
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence, κατηγόρησε την Κίνα ότι περιορίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες στο Χονγκ Κονγκ, ασκώντας ευρεία κριτική για τη συμπειροφορά του Πεκίνου.
Ωστόσο επέμεινε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδικώκουν την αντιπαράθεση με τον κύριο οικονομικό αντίπαλό της και δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
«Οι ΗΠΑ και οι ηγέτες της δεν ελπίζουν πλέον ότι μόνο η οικονομική δέσμευση θα μεταμορφώσει το αυταρχικό κράτος της κομμουνιστικής Κίνας σε μια ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία που σέβεται την ιδιωτική ιδιοκτησία, το κράτος δικαίου και τους διεθνείς κανόνες του εμπορίου», ανέφερε ο Pence.
Ο Pence διευκρίνισε πως οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν να περιορίσουν την ανάπτυξη της Κίνας. «Θέλουμε μια εποικοδομητική σχέση με την Κίνα», δήλωσε, καλώντας το Πεκίνο να εκμεταλλευτεί αυτή τη «μοναδική στιγμή της ιστορίας και να τερματίσει τις εμπορικές πρακτικές που έχουν εκμεταλλευτεί τον αμερικανικό λαό για καιρό».
Οι δηλώσεις Pence θεωρήθηκαν ως ένας τρόπος να δοθεί το μήνυμα για το πόσο σκληρή μπορεί να γίνει η διοίκηση Trump στο θέμα της Κίνας.
Εξάλλου Trump-Xi αναμένεται να συναντηθούν στη Χιλή τον Νοέμβριο 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης