Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλικός Τύπος εναντίον Google - Προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

tags :
Γαλλικός Τύπος εναντίον Google - Προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
Αντεπίθεση του γαλλικού Τύπου στην Google
Αντεπιτίθεται στην Google ο γαλλικός Τύπος, ανακοινώνοντας ότι κατέθεσε αγωγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά της εταιρείας, την οποία και κατηγορεί ότι παραβιάζει τα συγγενικά δικαιώματα, τον νέο μηχανισμό που τίθεται σε ισχύ σήμερα με στόχο την καλύτερη κατανομή των εσόδων από την ψηφιακή τεχνολογία.
Η συμμαχία Τύπου APIG, η οποία συγκεντρώνει δεκάδες εθνικές, περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες, δήλωσε ότι θα πιέσει επίσης τη γαλλική κυβέρνηση να αναλάβει δράση εναντίον του γίγαντα του Διαδικτύου των ΗΠΑ.
Το συλλογικό αυτό διάβημα ανακοινώθηκε την ώρα που η Google θέτει σε ισχύ από σήμερα νέους κανόνες στους εκδότες ημερησίου Τύπου στη Γαλλία.
Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης θα είναι υποχρεωμένα να επιτρέπουν στην αμερικανική εταιρεία να χρησιμοποιεί δωρεάν αποσπάσματα του περιεχομένου τους, ειδάλλως οι πληροφορίες τους θα καταστούν λιγότερο εμφανείς στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, το οποίο θα οδηγήσει σε πτώση της διαδικτυακής τους κυκλοφορίας.
Το σύστημα αυτό τέθηκε σε εφαρμογή από την Google μονομερώς, παρά το γεγονός ότι σήμερα τίθενται σε ισχύ τα "συγγενικά δικαιώματα", ένας νέος μηχανισμός που αποσκοπεί να επιτρέψει μια καλύτερη κατανομή των εσόδων από την ψηφιακή τεχνολογία προς όφελος αυτών που παράγουν ειδήσεις.
Η Γαλλία τον Ιούλιο έγινε η πρώτη χώρα που επικύρωσε ένα νέο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΕ που ψηφίστηκε φέτος και τίθεται σε ισχύ την Πέμπτη για να εξασφαλίσει ότι οι εκδότες θα αποζημιωθούν όταν η εργασία τους θα προβληθεί ηλεκτρονικά.
Ωστόσο, η Google δήλωσε ότι τα άρθρα, οι εικόνες και τα βίντεο θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης μόνο εάν οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης συμφωνούν να αφήσουν τον τεχνολογικό κολοσσό να τα χρησιμοποιήσει δωρεάν.
«Αυτή είναι μια πράξη βίας από την Google», δήλωσε ο Pierre Louette, διευθύνων σύμβουλος της ομάδας μέσων ενημέρωσης Les Echos-Le Parisien, κατηγορώντας την εταιρεία ότι προσπαθεί να «καταστρατηγήσει» το νόμο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης