Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twitter: «Βουτιά» -95% στα καθαρά κέρδη το γ΄ 3μηνο 2019, στα 37 εκατ. δολ. - Στα 824 εκατ. δολ. τα έσοδα

tags :
Twitter: «Βουτιά» -95% στα καθαρά κέρδη το γ΄ 3μηνο 2019, στα 37 εκατ. δολ. - Στα 824 εκατ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της αμερικανικής πλατφόρμας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +9% στα 824 εκατ. δολ.
«Βουτιά» κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter για το τρίτο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (24/10) η εταιρεία, αποδίδοντας τη συγκεκριμένη πτώση σε προβλήματα που σχετίζονται με τις διαφημίσεις, καθώς και τη χαμηλή ζήτηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής πλατφόρμας υποχώρησαν κατά -95% στα 37 εκατ. δολ. έναντι 789 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ύψους 161,5 εκατ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα του Twitter κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +9% στα 824 εκατ. δολ. έναντι εκτιμήσεων στα 874 εκατ. δολ. ενώ τα συνολικά έσοδα από διαφιμήσεις ενισχύθηκαν κατά +8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 702 εκατ. δολ.
Σημειώνεται ότι παρά την πτώση που σημειώθηκε στα κέρδη, η πλατφόρμα κατέγραψε άνοδο στους καθημερινούς χρήστες που βλέπουν διαφημίσεις στον ιστότοπο, με τα σχετικά αποτελέσματα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Για το τέταρτο τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει συνολικά έσοδα μεταξύ των 940 εκατ. δολ. και των 1,01 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προβλέπουν συνολικά έσοδα 1,06 δισ. δολ.
«Σημειώσαμε ισχυρή ανάπτυξη στους καθημερινούς ενεργούς χρήστες, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά +17% σε ετήσια βάση, λόγω των συνεχιζόμενων βελτιώσεων του προϊόντος», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jack Dorsey, προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τη συνάφεια ενώ δοκιμάζουμε τρόπους για να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να βρουν αυτό που ψάχνουν στο Twitter».
«Επίσης, συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε πρόοδο στην υγεία, βελτιώνοντας την ικανότητά μας να εντοπίζουμε και να αφαιρούμε υβριστικό περιεχόμενο, με το 50% των Tweets που αφαιρέθηκαν το τρίτο τρίμηνο να αφαιρούνται χωρίς αναφορά από πρώτο πρόσωπο», επεσήμανε ο CEO του Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης