Συρία: Αποχωρούν οι Κούρδοι από τα σύνορα με την Τουρκία - Στρατονόμους στέλνει η Μόσχα

Συρία: Αποχωρούν οι Κούρδοι από τα σύνορα με την Τουρκία - Στρατονόμους στέλνει η Μόσχα
H Μόσχα θα στείλει άλλους 276 στρατονόμους και 33 μονάδες βαρέος οπλισμού στη Συρία σε μια εβδομάδα
Οι κουρδικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να αποχωρούν από περιοχές στη Συρία που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Vershinin.
Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα στείλει άλλους 276 στρατονόμους και 33 μονάδες βαρέος οπλισμού στη Συρία σε μια εβδομάδα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.
Ρωσία και Τουρκία ανακοίνωσαν μια ευρεία συμφωνία – ο Erdogan την χαρακτήρισε ιστορική -, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό ανταποκρίνεται στις επιθυμίες της Άγκυρας, μια και απομακρύνει από τα νότια σύνορα της τους Κούρδους μαχητές της YPG, τους οποίους η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκράτες.
Παράλληλα όμως απαντά και στο μεγάλο φόβο των Κούρδων, ότι η αποχώρηση τους από τις περιοχές που περιλαμβάνονται στη ζώνη ασφαλείας δεν θα συνοδευτεί από «εκκαθαρίσεις» των Σύρων ανταρτών που υποστηρίζει η Άγκυρα.
Και αυτό θα γίνει γιατί την αποχώρηση τους θα επιβλέπουν Ρώσοι στρατιώτες και κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS