Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Οκτώβριο 2019 - Στις 52,6 μονάδες ο σύνθετος PMI

Γαλλία: Ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Οκτώβριο 2019 - Στις 52,6 μονάδες ο σύνθετος PMI
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του σύνθετου δείκτη PMI θα περιοριστεί στις 51 μονάδες
Σημαντική επιτάχυνση κατέγραψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη Γαλλία για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (24/10) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο ενισχύθηκε στις 50,5 μονάδες, έναντι 50,1 μονάδων τον Σεπτέμβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή άνοδος στις 50,2 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης δραστηριότητας που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 52,9 μονάδες, έναντι 51,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 51,6 μονάδες.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων στη Γαλλία, να διαμορφωθεί στις 52,6 μονάδες, έναντι 50,8 μονάδων τον Σεπτέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 51 μονάδες.
«Η ανάκαμψη στην παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου, μαζί με την ταχύτερη ανάπτυξη στον κλάδο υπηρεσιών, οδήγησαν σε μία σταθερή άνοδο της συνολικής δραστηριότητας», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης